Februari bij PAWS/PATAS

We begonnen de afgelopen maand helaas met triest nieuws.

Rocky, de hond die een tijdje terug in een waterafvoer werd gevonden, is helaas niet meer in leven.

Na veel liefde en goede verzorging ging het al snel beter met hem, maar helaas ontdekte onze dierenarts een snelgroeiende tumor aan de binnenkant van zijn bek. We kregen het slechte nieuws dat er niets meer voor hem gedaan kon worden dus het enige wat we nog  konden doen, was hem laten gaan. De enige troost die we hebben is dat Rocky de laatste periode van zijn leven in rust, veiligheid en met zorg en liefde omringd heeft mogen doorbrengen.
We zullen Rocky niet vergeten, zo’n dappere en lieve hond ondanks alles wat hij mee heeft moeten maken aan mishandeling en verwaarlozing.

 

Gelukkig bracht de maand ook mooie dagen. In Turre, een dorp in de buurt van het asiel, werd bij bar Solare een muzikaal optreden verzorgd door Fusion International Band waarvan de opbrengst ten goede kwam aan PAWS-PATAS.

Er werd €495,42 opgehaald dat besteed zal worden aan de bouw van onze hoognodige nieuwe quarantaine unit. Hondje Debbie werd meegebracht vanuit de opvang en had geluk: ze hoefde niet meer terug gezien het feit iemand ter plekke aanbood haar pleeggezin te willen zijn. Een mooie dag met een prachtige uitkomst waarbij onze dank uitgaat naar de band, het nieuwe pleeggezin, iedereen die aanwezig was en alle mensen die hebben gedoneerd.
Dennis kwam vanuit Duitsland naar PAWS-PATAS om 2,5 maand vrijwilligerswerk te komen doen, maar bleef uiteindelijk 3 maanden. Helaas was het toen echt tijd voor Dennis om naar huis terug te keren. Bedankt voor de hulp en het langer blijven Dennis, het word erg gewaardeerd.

De opvang en pleeggezinnen hebben er de afgelopen maand ook weer wat bewoners bijgekregen.

Klein dametje Yin en haar broertje Yang werden verscholen in een muur op de campo gevonden. Yin was doodsbang toen ze gered werd, maar bloeide eenmaal in het pleeggezin vrijwel meteen op. Ze veranderde in een vrolijk, speels meisje dat dol is op haar broer, speeltjes, andere honden en vooral aandacht. Yang was de dappere van de twee en sprong haast direct in de armen van degene die hem probeerde te pakken. Hij is net als zijn zusje een erg leuke en lieve pup.

  

Sanny, een prachtige Springer spaniel werd ’s nachts bij de poort van het asiel achtergelaten. Zij ziet eruit alsof ze iemands huisdier is dus we hopen haar eigenaar te vinden. Helaas is zij niet gechipt.

 

Dit is wat onze vrijwilligers kort geleden aantroffen bij de poort van de opvang: 8 pups allemaal samen in één rood fruitkistje gepropt. Gelukkig is er een pleeggezin gevonden die alle 8 pups wil opnemen en verzorgen.

Tot hun pleegouders hen konden ophalen mochten ze in twee grotere benches wachten. Een gelukje voor hen en een opluchting voor ons. Niet zo makkelijk om zo’n groep nog zo jonge hondjes bij een adres onder te brengen.

     

Total Page Visits: 3185 - Today Page Visits: 1