Bezoek aan Spanje – deel 2

Het asiel zat eind januari behoorlijk vol. Er zijn veel dieren achter gelaten bij de poort, zowel honden als katten en dat geeft in beide secties een hoge druk om pleeggezinnen te vinden.

 

Een aantal kennels worden bezet gehouden door honden die moeilijk plaatsbaar zijn, vaak twee in een kennel, maar soms ook slechts één hond in een kennel. De honden die niet met andere honden overweg kunnen zijn de dieren die moeilijk plaatsbaar zijn.  Gezien dat euvel is van die groep ook geen gezellig leuk roedeltje te maken wat samen op een groter stuk terrein kan leven.

\

Er zijn vervolgens de “langzitters” die een medisch probleem hebben waardoor ze nauwelijks plaatsbaar zijn en ook deze dieren verdienen uiteraard een goede huisvesting. Dit is een probleem wat veel opvang-locaties, ook in Nederland, hebben.

 

De alom gewaardeerde caravan vrijwilligers zijn een belangrijke steun voor het asiel.  Zonder deze mensen, die de moeite nemen om te reizen en enige tijd bij PAWS-PATAS door te brengen om mee te werken in het asiel, zou het haast onmogelijk  zijn om continu de benodigde hulp te bieden. We zien dat velen nog een keer (of twee keer) terug komen, altijd erg leuk om mensen weer te zien.

  

Een van de lokale vrijwilligsters, een groepsleidster, is Nederlandse; handig voor de vrijwilligers uit Nederland.

Het jaar 2018 zal voor fondsenwerving in het teken staan van het beoogde doel om genoeg geld bij elkaar te krijgen om een nieuwe en volledig afgesloten quarantaine unit te bouwen.  We hebben onze veiligheids- maatregelen ter voorkoming van besmetting de afgelopen anderhalf jaar verzwaard. Een nieuwe quarantaine afdeling is derhalve heel hard nodig daar er niet altijd voldoende pleegezinnen beschikbaar zijn, maar er wel honden bij de poort worden achtergelaten.

  

 

Zondag 28 werd de terugreis naar Nederland aanvaard. Op de  rit naar Alicante was sneeuw te zien op een bergketen terzijde van de snelweg. Helaas kwam er verder geen regen hoewel het er door het laagje sneeuw wel even hoopvol uitzag. Mooi was het zeker.

Nederland was bij aankomst erg nat en koud; het verschil  was wel even wennen. Al met al een goed om weer een tijdje in Spanje te zijn, het blijft erg vertrouwd en voelt nog steeds een beetje als “thuis”.

Total Page Visits: 4417 - Today Page Visits: 1