Eind van het jaar: tijd om onze supporters te bedanken!

December 2017 is bijna voorbij en daarmee is de tijd gekomen voor PAWS-PATAS om iedereen te bedanken die het asiel en zijn bewoners dit jaar in welke vorm dan ook hebben gesteund .

Het 1 euro schema brengt gemiddeld ca. € 4600 tot € 5000 per jaar op, waarbij het aantal Nederlandse donateurs langzaam toeneemt. Hartelijk dank aan alle mensen die met een regelmatige bijdrage blijven helpen om de kosten van het asiel op te brengen.

Onze Sponsor Medic Animal heeft er in 2017 weer voor gezorgd dat onze bewoners top-kwaliteit voer krijgen en helpt daarmee niet alleen om de kosten te drukken maar ook om de dieren, waarvan velen al heel wat achter de rug hebben, gezond te krijgen en te houden. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe dankbaar we zijn voor de geboden hulp!

 

De Parvo-besmetting zette de rem om het herplaatsen van dieren in de tweede helft van dit jaar maar in november kon er weer gereisd worden.  Daardoor konden een mooi aantal honden en katten een nieuw en veilig huis vinden in Nederland. We bedanken de organisaties waarmee wij samenwerken voor het opnemen van onze dieren alsmede alle mensen die een van onze honden of katten hebben geadopteerd. De reacties die we regelmatig mogen ontvangen van de nieuwe eigenaren worden immer enthousiast ontvangen door alle vrijwilligers op het asiel die zorg voor de bewoners op zich nemen. Het afscheid nemen als de dieren gaan reizen is altijd moeilijk, zakdoeken bij de hand, maar de foto’s, verhalen en video’s die gelukkige dieren tonen zijn alle moeite, toewijding en zelfs het afscheid nemen meer dan waard.

 

Met de kitten crisis in juni Mojacar werd een oproep voor financiële hulp geplaatst voor het opvangen van meer dan twintig straat-kittens en het starten van een sterilisatie actie in de gebied. Er werd door Nederlandse donateurs en een dierenartsen- kliniek (NL)  die het project ondersteunt € 4200 opgebracht, een geweldig bedrag. Inmiddels zijn er in 2017   164 katten gesteriliseerd en veel kittens geplaatst. Ondertussen loopt het sterilisatie project door en zullen deze winter zoveel mogelijk neutralisaties plaatsvinden.

De donaties van alle individuele mensen die geld en goederen inzamelen voor het asiel zijn ook dit jaar weer belangrijk geweest en met open armen ontvangen.  Alle moeite die wordt genomen om onze dieren te helpen is hartverwarmend.  Weet vooral hoe belangrijk uw steun en creatitiveit voor het asiel is.

    

Nederlandse vrijwilligers kwamen als “caravan-volunteers” in het asiel werken, samen met mensen van diverse nationaliteiten waarvan sommigen van zeer ver kwamen. Ongeveer 70 tot 80% van de caravan vrijwilligers komt uit Nederland en velen komen voor een tweede of derde keer. Hun hulp en inzet is van onschatbare waarde.

            

Nederland is door de jaren heen een “vaste waarde” en een grote steunpilaar onder PAWS-PATAS voor zowel het verantwoord plaatsen van onze dieren alsmede het ondersteunen met donaties en mankracht.

De bewoners van het asiel en alle PAWS-PATAS vrijwilligers wensen u een fijne jaarwisseling en heel goed en gezond 2018 toe.

Total Page Visits: 5061 - Today Page Visits: 1