PAWS-PATAS in de laatste maand van 2017.

Wat gebeurde er zoal bij PAWS-PATAS in de laatste maand van  2017.

December was een maand met enkele  mooie en voor het merendeel  positieve verhalen die we met u willen delen.

We hebben weer veel geweldige vrijwilligers mogen ontvangen en uiteraard  helaas ook weer afscheid van enkelen van hen moeten nemen. Sommige mensen gaan letterlijk én figuurlijk echt ver om PAWS-PATAS te helpen, zoals Ruohan. Deze jongedame is de halve wereld rondgereisd vanuit Nieuw Zeeland om ons te komen helpen met de dieren bij PAWS-PATAS, geweldig!

 

Ook de half Nederlandse/half Duitse Maaike is naar PAWS-PATAS gekomen om ons te helpen met de verzorging van de dieren. Zij werd al snel verliefd op onze prachtige Bruno. Maaike is met Bruno gaan trainen en heeft hem al wat basiscommando’s geleerd. Bruno doet het erg goed en vind al die extra aandacht natuurlijk erg leuk.

 

De Nederlandse Gea werd net als veel van onze vrijwilligers verliefd op onze honden, in het bijzonder Aina en zij wilde zelfs niet terug naar huis. Het goede nieuws is dat zij volgend jaar weer terugkomt. We zijn dankbaar voor de hulp van al onze geweldige vrijwilligers. Bedankt voor al jullie hulp en we hopen jullie ooit weer terug te mogen zien bij PAWS-PATAS!

We ontvingen mooie berichten van nieuwe eigenaren over hun PAWS-PATAS honden en katten. Zoals kleine Blossom die recent haar nieuwe thuis gevonden heeft bij Gillian Wheeler in Engeland.

Niemand had Blossom verteld dat het zo koud zou zijn in Engeland, maar gelukkig heeft haar nieuwe baasje een heerlijk warme jas voor haar gekocht.

 

Ook Hank en Shania (die nu Hunter en Willow heten) arriveerden met het laatste transport in Engeland. Het is alsof ze er altijd al hebben gewoond, ze horen al helemaal bij de familie en hebben samen  kerst gevierd.

 

Diego vertrok kort geleden van PAWS-PATAS met het december transport naar Nederland en kwam op 6 december aan. Diego is een erg leuke jonge kat en hij werd dan ook heel snel geadopteerd. In een bericht van de eigenaresse hoorden we dat Diego vrolijk, stout en ondernemend is, graag planten uit de pot haalt en de andere kat al tot spelen heeft aangezet. Zo te zien heeft de hond ook geen keus, Diego ligt graag warm en veilig en de hond heeft zich maar aan te passen. (laatste foto onderaan).

 

R.I.P Susana. Een naar bericht is dat PAWS Promo hond Susana het nieuwe jaar net niet meer mocht meemaken en haar familie na 13 jaar afscheid van haar heeft moeten nemen . Gelukkig heeft zij zo oud mogen worden en hebben haar huisgenoten zolang van haar gezelschap mogen genieten. Susana bezat alle eigenschappen die je maar kunt wensen bij een hond: kindvriendelijk, uitstekende waakhond, rustig, zeer intelligent, maar vooral ook een hond die het als haar taak zag om voor iedereen te zorgen, of dit nu katten, honden, of mensen waren. Haar familie verhuisde naar Nederland en de 6 katten en 3 honden gingen uiteraard mee. Susana’s taak bleef hetzelfde maar ze kreeg er nog een bij: “Promoten van het geweldige karakter van de Spaanse honden”. Die taak heeft ze gedurende jaren met verve en plezier uitgevoerd. We zullen haar missen.

       

Als afsluiter van dit jaar nog een mooi bericht:

Er zijn het afgelopen jaar een record aantal PAWS-PATAS katten en kittens geplaatst, in totaal 121!

Er zijn meer katten naar Nederland gegaan dan in de voorgaande jaren, een ontwikkeling waar we erg blij mee zijn.

We hopen dat deze ontwikkeling zich voort mag blijven zetten in 2018.

Total Page Visits: 3093 - Today Page Visits: 1