PAWS transport naar Nederland en Engeland

Maandag 10 juli vertrok de PAWS auto met 15 honden en 15 katten aan boord. Rond middernacht werd de Spaans-Franse grens overgestoken en in het begin van de middag stopte het transport bij de eerste stop om honden af te laden. Drie jonge honden werden overgedragen in Tiel en daarna ging de reis verder naar Balkbrug. Daar aangekomen mochten alle honden van boord en vier katten.

De indeling van de bus werd omgebouwd en de resterende katten kregen nu ruime hondenkooien om in te verblijven.   Zij moesten nog verder en wel met de boot naar Engeland. Na een pauze dus opnieuw de weg op, van Balkbrug naar Hoek van Holland en dan op de nachtboot. De chauffeurs hadden een overnachting tijdens de overtocht want de afvaart was om 22.00 s’avonds. De volgende dag werden alle katten veilig afgeleverd. De chauffeurs blijven een paar dagen in Engeland bij vrienden voordat de terugreis, nu van Dover naar Calais per boot en dan verder naar Spanje, wordt ondernomen. Op de foto zie je de auto en chauffeurs vlak voor het vertrek..

Op een van de foto’s de riemtraining bij PAWS van de jonge reizigers, bijna klaar voor vertrek, maar er moest nog wel geoefend worden. Dat ging uitstekend, de vrijwilligsters hebben goed werk verricht.

De dieren zijn nog wel wat onstuimig maar érg mensgericht en zeker niet bang. De medewerkster van Balkbrug kreeg het zwaar te verduren met de vrolijke honden.     R.F.

 

Total Page Visits: 2389 - Today Page Visits: 1