De maand mei bij PAWS-PATAS

De maand begon met een afscheid van drie van onze geweldige helpers. Deze keer waren het drie gewaardeerde vrijwilligsters die in één weekend tijd weer naar huis vertrokken.

Als eerste zeiden we “auf wiedersehen” tegen Josephine die terugkeerde naar Duitsland, waarop we kort erna ook “goodbye” zeiden tegen Sandra en Belinda, die terug reisden naar Engeland. De dames waren niet te stoppen: als ze geen kennels aan het schrobben waren, dan werd er wel met honden gewandeld. Het was de tweede keer dat Sandra vrijwilligerswerk bij ons deed en deze keer nam zij haar vriendin Belinda mee.

 

Goed nieuws is dat alle drie volgend jaar  weer terugkomen. Heel veel dank voor alle hulp die deze harde werkers hebben gegeven en……… tot volgend jaar!

We zijn altijd blij wanneer onze vrijwilligers terugkomen om nogmaals vrijwilligerswerk bij ons te komen doen. Dat is precies wat Tamara heeft gedaan, deze bijzondere dame uit België is voor de zesde keer! terug bij PAWS-PATAS.

We denken dan ook dat ze het hier naar haar zin heeft met onze honden en pups. Voor alle Paco Rabanne fans: dit is de vrijwilligster die hem heeft geadopteerd en zijn nieuwe thuis  gegeven nadat hij 9 jaar in de opvang had doorgebracht. We kijken er naar uit om alle verhalen over hem te horen. Welkom terug Tamara, we hopen dat je deze keer weer net zo veel plezier beleeft als in voorgaande jaren en zijn blij dat je er weer bent. Op de foto zijn Tamara en Paco te zien, omringd door foto’s van Tamara met enkele van onze opvanghonden.

Ook deze maand werden er  regelmatig dieren aangetroffen bij de opvangpoort, zoals deze twee honden en een volwassen kat. Er zat een bericht op de bovenkant van de katten-transport box geplakt waarop vermeld staat dat de kat gevaccineerd en gesteriliseerd is en behandeld is tegen parasieten. We waarderen deze extra kennis over haar, maar we zouden ook graag haar naam weten zodat we haar gerust kunnen stellen. Ze is nog heel erg overstuur door alles wat haar overkomen is. De kennels en de cattery barsten letterlijk uit hun voegen doordat er zoveel dieren achtergelaten worden.

  

 

Dan twee kittens van een maand oud die werden gered nadat ze gescheiden waren van hun moeder, die later dood gevonden werd. Ze waren er slecht aan toe, maar met intensieve medische zorg en enkele dagen goede zorg en aandacht van onze vrijwilligers in de cattery gaat het al veel beter met ze. Ze hebben nog een lange weg te gaan, maar we zijn erg tevreden met hun vooruitgang.

 

Ook kwam de lieve, kleine dame “Dulce”, Spaans voor “zoet” bij ons terecht. Ze was op zoek naar voedsel in een vuilnisbak toen ze gevonden werd door een van onze pleeggezinnen, waar ze nu in veiligheid verblijft. Ze is rond de 10 weken oud dus zal binnenkort haar vaccinaties gaan krijgen. Daarna hopen we dat ze snel geplaatst kan worden.

Sam werd in juni 2017 uit een auto gezet in Mojacar Playa en werd opgenomen in het asiel. In Juli kwam Pearl vanuit Nederland naar de opvang toe om vrijwilligerswerk te doen en Sam stal haar hart. Ze heeft velen uren bij hem gezeten om met hem te knuffelen, zijn vertrouwen te winnen en hem te laten voelen dat hij nu veilig was.
Toen het tijd was voor Pearl om naar huis terug te gaan was de band tussen haar en Sam enorm sterk. Pearl wist dat zij degene moest zijn die Sam zou adopteren en dat was dan ook precies wat ze deed. Helaas had Sam Leishmaniose en mocht daardoor nog niet naar het buitenland reizen. Na de maanden van behandeling was Sam klaar om naar zijn nieuwe thuis bij Pearl te reizen. Hij verliet de opvang in april waarna de twee weer werden herenigd. De foto’s spreken boekdelen.

Half mei arriveerde er een PAWS-PATAS transport in Nederland met 17 honden aan boord, waaronder twee groepjes van broers en zusters, die naar twee verschillende opvang centra gingen. Deze keer reisden er geen katten mee op de auto daar het vorige transport 16 katten mee had genomen. Van die laatste groep zijn er inmiddels al een behoorlijk aantal geplaatst. Twee mooie donaties van puppy voer gingen mee op de terugweg: veel dank aan de mensen die voer verzamelen en klaarleggen voor PAWS-PATAS.

 

Isa kwam in zeer slechte staat binnen, zwaar ondervoed en nauwelijks in staat om te lopen. De dierenarts denkt dat zij in een kleine kooi heeft geleefd en daardoor niet goed kan lopen en rechtop  staan. Maar Isa is taai en blijkbaar een vechter voor haar leven. Ze is opgenomen in een pleeggezin waar zij veel aandacht krijgt en met andere honden samen kan zijn. We zijn blij te kunnen melden dat het inmiddels een stuk beter gaat met haar: ze eet goed en begint al beter te lopen. Net op tijd gered!

  

Ondanks alle ellende die we zien en moeten opvangen blijft het altijd bijzonder en geweldig als een dier geplaats is en het asiel mag verlaten, gezond en klaar voor een nieuw en veilig leven. Met Paco duurde dat 9 jaar, maar uiteindelijk is het toch ook voor hem gelukt!

   

Total Page Visits: 2487 - Today Page Visits: 1