Veccio’s Seniorenparadijs geopend & Open dag bij Dierenopvang Koningen.

Zaterdag 16 juni jl. was een belangrijke dag voor de Dierenopvang Koningen in Balkbrug: De opening van Veccio’s Seniorenparadijs.

Veccio’s Seniorenparadijs is een nieuw deel van de opvang, een ruimte waar oude en/of gehandicapte honden in een huiselijke omgeving mogen leven, waarbij tevens een grote tuin voor hen aanwezig is. Mensen die belangstelling hebben om een oudere hond te adopteren kunnen hier kennis maken met de bewoners en tijd met hen doorbrengen in een rustige omgeving. Sommige oude honden kunnen een asiel-leven, hoe goed dat ook mag zijn, niet meer aan. De nieuwe opvang-mogelijkheid biedt een omgeving waar zij veilig en gelukkig kunnen zijn. Sponsors en veel particuliere donaties hebben de verwezenlijking van dit project mogelijk gemaakt. Een groot aantal vrijwilligers hebben ongelofelijk hard gewerkt om dit initiatief te realiseren.

 

Veccio was een stokoud hondje, (het oudste hondje dat PAWS-PATAS ooit heeft gehad). Hij was bij het asiel achtergelaten en was erg verdrietig.
Hij is een gezelschapshondje geweest, waarschijnlijk van een ouder iemand die was overleden of opgenomen en het hondje werd naar het asiel gebracht. Veccio kon het asiel-leven  niet aan en mocht met de manger van het asiel mee naar huis, waar hij zich een stuk beter voelde want dat leven kende hij.

Veccio had het geluk dat hij naar Dierenopvang Koningen mocht om daar de laatste maanden van zijn leven door te brengen. Die laatste maanden werden drie volle jaren en in die periode heeft hij diepe indruk gemaakt op een ieder die hem kende, een geweldig diertje dat met hart en ziel aan Astrid was verknocht en altijd bij haar was.

 

De opening was een feest, geweldig georganiseerd, goede weersomstandigheden en prachtig om zoveel mensen te zien die allemaal op een of andere manier hebben bijgedragen om de droom te verwezenlijken. Alles stond in het teken van Veccio: sleutelhangers, prachtige beeldjes voor de sponsors, Veccio stickers, T-shirts en zelf cup cakes met Veccio’s afbeelding, echt geweldig!

  

Gedurende de middag was de Open Dag van Dierenopvang Koningen. Zoals al gezegd, in welk jaargetijde dan ook, is het weer op de deze dag goed. De dag was druk bezocht en erg gezellig. Veel honden deden mee aan de hondenwandeling, altijd een vrolijk evenement. De PAWS-PATAS kraam, werd goed bezocht.

Voor ons weer erg leuk om onze ex-asiel honden die nu in Nederland wonen weer te zien. Thomasina, het mooie bruin-witte teefje, komt ons elk jaar bezoeken en wat heeft zij een mooi leven, ze ziet er prachtig uit. Zwarte Trinket hadden we vrijdag al gezien, hij enorm gegroeid sinds hij in mei arriveerde. Julian, een speciaal en oud hondje wat ook in mei arriveerde, was kort geleden aan zijn heup geopereerd (de operatie zou in Nederland plaatsvinden) en liep met een chique kleur kap op. Het gaat goed met hem, hij is vrolijk en zelfverzekerd. Hij was niet onder de indruk van alle herrie en drukte en sliep zich door het merendeel van de middag heen.

Al met al een lange en zeer geslaagde dag.  Nederland is een bijzonder honden Seniorenparadijs rijker!

Total Page Visits: 4159 - Today Page Visits: 3