De maand januari bij PAWS-PATAS

Nieuwjaarsdag werd op Mojacar Playa de Nieuwjaarsduik gehouden. Niets beter dan een plons in de niet zo warme mediterrane zee op nieuwjaarsdag om het jaar goed te beginnen. Vooral als het gaat om geld op te halen voor de dieren van PAWS-PATAS. Veel mensen deden mee aan deze stoere actie. Er was een geweldige opkomst en er is veel geld opgehaald door de mensen van het PAWS-PATAS team die te water gingen.

Team PAWS-PATAS werd geleid door 1 van onze honden “Oddie” die kort erna naar zijn nieuwe thuis in Engeland vertrok. We zijn alle mensen die betrokken waren bij dit leuke evenement uiteraard erg dankbaar voor hun inzet en dapperheid om het koude water in te gaan.

Helaas werden er ook deze maand weer veel dieren bij de poort van het asiel achtergelaten, opgesloten in diverse kooien of een houten kratje met gaas ervoor. Zowel de hondenkennels als de cattery barsten bijna uit hun voegen, dus we blijven naarstig op zoek naar lokale pleeggezinnen. We hopen dat deze enorme toestroom van dieren snel stopt.

 

Een onbekende hond, nu Rocky genaamd werd laatst gevonden in een waterafvoer dichtbij de PAWS PATAS opvang. De honden van de buren bleven blaffen bij het hek. Iemand die in de buurt woont ging kijken en vond de hond. Dezelfde man haalde zijn ladder tevoorschijn en wist met de hulp van een onze vrijwilligers Rocky te redden.
Rocky werd naar de opvang gebracht waar hij direct werd schoongemaakt aangezien hij verkleumd was en bedekt met modder. Een deel van zijn oren en staart ontbreken, zo te zien afgeknipt. Na wat voeding en een lekker warm mandje wist hij snel zijn draai te vinden. Hij is een prachtige jongen, erg lief en knuffelig.

  

Een podenco kruising die op straat was achtergelaten en erg moeilijk te vangen, is nu veilig in de opvang bij PAWS-PATAS. De hond volgde uiteindelijk een man die met zijn hond liep naar diens woning,  waar hij in de garage opgesloten kon worden. Deze man heeft contact opgenomen met een van onze vrijwilligers die de hond heeft opgehaald en naar onze opvang gebracht. We hebben hem “Ansel” genoemd, vernoemd naar de hond van de man die hem gevangen heeft. Ansel is nog angstig, maar met alle liefde, verzorging en knuffels die hij in de opvang gaat krijgen verwachten we dat hij zeker een zelfverzekerd, lief dier zal worden.

Helaas moesten we deze maand weer afscheid nemen van Karel, die na 7 weken vrijwilligerswerk in het asiel weer terug gaat naar België. Hij zou eigenlijk maar 5 weken blijven, maar dat zijn er dus 7 geworden. Onze dieren schijnen dat effect te hebben op de vrijwilligers. Dit is alweer de derde keer dat Karel naar Spanje toe kwam om ons te helpen.  Goede nieuws is dat hij aan het eind van dit jaar weer terugkomt. Bedankt voor al je hulp Karel, het word zeer gewaardeerd.

Op 27 januari werd de Algemene Ledenvergadering gehouden in Hostal Rural te Turre. De vergadering, gevolgd door de stemming voor nieuwe bestuursleden verliep vlot.

Total Page Visits: 2668 - Today Page Visits: 1