Nederlandse vrijwilligsters komen werken én brengen donaties mee.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het asiel. Soms dragen ze zelfs nog een extra steentje bij zoals bij deze meiden het geval was!

Pearl, Maysa, Joyce en Ashley zijn flink aan het inzamelen geslagen voordat ze een maand bij PAWS in Spanje vrijwilligerswerk gingen doen. Medicijnen, speeltjes, voer, snacks etc. Op onderstaande foto staat Pearl (rechts) en Maysa met een deel van de gedoneerde spullen.

Kamile, Zoe en Phoebe liepen vorig jaar in juni & juli maar liefst 6,5 weken stage in ons asiel. Dit jaar zijn ze 2 weken geleden gekomen om als vrijwiller aan de slag te gaan. Omdat ze met per auto reisden, konden ze heel veel verzamelde en gekochte spullen meenemen om aan onze honden en katten afdeling te geven. Er zaten o.a. halsbanden, riemen, speeltjes, snacks en dergelijke bij. Ook hebben ze in Nederland voer voor ons verzameld, dat met een transport deze kant op zal komen.

Hartelijk dank meiden namens alle PAWS honden en katten!

PAWS transport naar Nederland en Engeland

Maandag 10 juli vertrok de PAWS auto met 15 honden en 15 katten aan boord. Rond middernacht werd de Spaans-Franse grens overgestoken en in het begin van de middag stopte het transport bij de eerste stop om honden af te laden. Drie jonge honden werden overgedragen in Tiel en daarna ging de reis verder naar Balkbrug. Daar aangekomen mochten alle honden van boord en vier katten.

De indeling van de bus werd omgebouwd en de resterende katten kregen nu ruime hondenkooien om in te verblijven.   Zij moesten nog verder en wel met de boot naar Engeland. Na een pauze dus opnieuw de weg op, van Balkbrug naar Hoek van Holland en dan op de nachtboot. De chauffeurs hadden een overnachting tijdens de overtocht want de afvaart was om 22.00 s’avonds. De volgende dag werden alle katten veilig afgeleverd. De chauffeurs blijven een paar dagen in Engeland bij vrienden voordat de terugreis, nu van Dover naar Calais per boot en dan verder naar Spanje, wordt ondernomen. Op de foto zie je de auto en chauffeurs vlak voor het vertrek..

Op een van de foto’s de riemtraining bij PAWS van de jonge reizigers, bijna klaar voor vertrek, maar er moest nog wel geoefend worden. Dat ging uitstekend, de vrijwilligsters hebben goed werk verricht.

De dieren zijn nog wel wat onstuimig maar érg mensgericht en zeker niet bang. De medewerkster van Balkbrug kreeg het zwaar te verduren met de vrolijke honden.     R.F.

 

DNA test voor Fay, een verrassend verhaal

Dat iets niet altijd is wat het lijkt, bewijst de kleine Fay.
Fay is in maart 2013 via PAWS naar Nederland gekomen en geadopteerd.

Tijdens wandelingen kwam er steeds weer dezelfde vraag: “Goh, wat een leuk hondje, wat voor ras is dat?”.

Daar kon haar baasje nooit met zekerheid een antwoord op geven, maar door het slanke uiterlijk van haar hondje maakte ze er maar een windhond of podenco kruising van. Op een dag werd ze zelfs aangesproken door iemand die in het verleden Italiaanse windhonden had geshowd en Fay wel een erg mooie Italiaanse windhond vond. De man keek dan ook erg verbaasd toen hij hoorde dat Fay geen Italiaanse windhond, maar een straathondje uit Spanje was.

Gezien het feit Fay ook erg veel weg heeft van wat vaak een mini podenco genoemd wordt had haar baasje een foto ingestuurd voor een podenco kalender en ja hoor, haar foto werd geselecteerd.  Fay schittert nu op de November pagina van de podenco kalender van 2016. Maar welke rassen zitten er nu echt verstopt in die kleine muis?

Fay’s  baasje werd steeds nieuwsgieriger dus toen de lokale dierenwinkel een win-actie had georganiseerd met als prijs een DNA test voor je hond  moest ze natuurlijk wel meedoen.  Zelfs de mensen van de dierenwinkel waren reuze benieuwd naar haar afkomst. Er werden speekselmonsters afgenomen die naar het buitenland werden opgestuurd voor onderzoek en toen was het nog enkele weken wachten op de uitslag.  Fay won de actie!

Als nieuwe winactie mochten mensen raden naar de uitslag, maar ze gaven al aan dat die erg onverwacht was en waarschijnlijk niet geraden zou worden.  De spanning steeg dus nog verder, maar na wekenlang wachten kwam daar dan eindelijk de langverwachte uitslag.

Fay is 25% chihuahua, 12,5% mopshond, 12,5% pekinees en 50% mix uit de rasgroepen terriërs, herders en gezelschapshonden. Dus er zit helemaal niets aan windhond in dat kleine, slanke lijfje.

De mopshond en pekinees genen zijn ver te zoeken bij Fay, maar ze zijn er toch, wie had dat gedacht?

De uitslag bevat een stamboom die 3 generaties aan voorouders laat zien.

 

Terugkijkend op foto’s van haar moeder kun je de chihuahua met mopshond mix misschien nog enigszins terugzien. Haar vader was helaas onbekend dus of haar uiterlijk daar misschien vandaan komt blijft een groot raadsel.

Over één ding zijn we het in ieder geval allemaal eens, verrassend is de uitslag wel.                                                                                D.G.

 

Nieuws van en over het asiel

PAWS vrijwilligers hebben de afgelopen weken meerderen malen in actie moeten komen om dieren die in gevaar verkeerden, te vangen en onder te brengen in het asiel.

Ondanks het feit dat de kennels momenteel al overvol zijn,  hebben we toch in moeten grijpen daar deze gevallen  zo schrijnend en gevaarlijk zijn dat er een plekje in het asiel of bij een pleeggezin moest worden gevonden.

Een magere galgo vol littekens liep op een drukke weg en trachtte het verkeer te ontwijken. De vangactie heeft 2,5 uur geduurd, maar de vrijwilligers waren vastbesloten om de hond te vangen. Toen dat eenmaal was gelukt bleek de teef uitgeput te zijn en veel honger en dorst te hebben. Uiteindelijk kwam ze tot rust en wilde ze slapen, eindelijk veilig.

    

 

Een andere hond moest van een drukke weg gered worden nadat hij door zijn eigenaar uit de auto was geduwd en achtergelaten. Het arme dier heeft nog een hele nacht en dag achter elke passerende zwarte auto aan gerend in de hoop dat zijn baas voor hem terug kwam. Dit creëerde levensgevaarlijke situaties. PAWS ging op pad om de hond te vinden en te redden. Gelukkig werd hij opgespoord, gevangen en momenteel is hij veilig aan het bijkomen in het asiel.

 

Een kitten met een zwaar gehavend linkeroog werd in de hete avondzon bij de poort achter gelaten. Het diertje is adequaat opgevangen door onze vrijwilligers, naar een pleeggezin toegebracht en daarna naar een dierenarts. Deze constateerde  dat het oogje helaas niet meer is te redden en dus zal een operatie nodig zijn. Het katje (inmiddels omgedoopt tot “Bat”) knapt langzaam wat op en eet inmiddels weer maar moet eerst  genezen van een luchtweginfectie voordat het de operatie kan ondergaan.

Katten kunnen zich prima redden met eén oog, dus we zien de toekomst voor Bat rooskleurig in.

Gelukkig is er ook positief nieuws te melden. Kort geleden mocht PAWS namelijk weer een geweldige lading voer ontvangen van Medic Animal.  Op de foto is de eerste pallet net uitgeladen in de PAWS-container. Hieronder bevind zich ook veel speciaal voer wat erg waardevol is voor een opvang waarbij diverse honden speciale voeding nodig hebben. Medic Animal maakt het mogelijk om ook deze voeding te kunnen geven, iets waar we heel erg dankbaar voor zijn.

 

D.G.