PAWS-PATAS in de maand oktober.

PAWS-PATAS in de maand oktober.

Het acherlaten van honden bij de opvang ging, ondanks onze waarschuwingsborden over de Parvo besmetting, ook deze maand gewoon door.  De dieren worden zelfs direct onder de borden in een reismand of kooi neergezet. Om de achtergelaten honden veilig te houden en om het shelter tegen nieuwe besmetting van buitenaf te beschermen, kunnen zij niet binnen het asiel  worden gebracht en moeten  in een kooi buiten de poorten blijven. Vervolgens trachten we zo snel mogelijk  een pleeggezin voor hen  te vinden.  Gelukkig is het tot nu toe steeds steeds weer gelukt om pleeggezinnen te vinden, maar ook die zijn uiteindelijk  een keer vol. Naast de gedumpte honden werd er ook nog een kat in de hete middagzon achtergelaten. Hij was erg van slag, maar is nu gelukkig weer wat gekalmeerd. Zijn vacht was in slechte conditie en onder zijn lange haar is hij erg mager  .

 

We blijven ons keer op keer weer verbazen over hoe prachtig de katten zijn die bij PAWS worden achtergelaten. De mooie foto’s die we van de pleeggezinnen ontvangen zijn hiervan het bewijs en die delen we maar al te graag. De  kittens in het groepje met siamese aftekening zijn de zieke kittens die kort geleden bij de poort zijn achtergelaten. Door de goede zorgen van het pleeggezin zien ze er nu al veel beter uit, wát een verschil. Het lijkt erop dat deze kleintjes het gaan redden, mede dankzij de toewijding van iedereen die heeft meegeholpen met het toedienen van de nodige medicatie en aandacht.

In een van onze PAWS-PATAS shops in Spanje werd een Kitten koffie ochtend georganiseerd en het was een groot succes.  Er was de mogelijkheid enkele van onze kittens te ontmoeten, te praten met onze vrijwilligers, een koopje in te slaan en  taart te eten. Vier van de kittens werden gedurende de morgen geadopteerd en zijn nu gelukkige jonge katjes met een eigen huis. Daarnaast werd er  €337 opgehaald voor de katten en kittens in onze cattery en pleeggezinnen.

Gelukkig hebben we deze maand nog meer positieve berichten.
Selina, een vrijwilligster uit Nederland die ons kwam helpen met de verzorging van de dieren, is gevallen voor onze Anki. Hond Anki krijgt een nieuwe naam: Akina. Zij  zal zodra onze dierenarts het signaal geeft dat reizen veilig is naar haar nieuwe baasje in Nederland verhuizen.
Ook onze hond Kim heeft na 5 jaar in de opvang eindelijk een nieuw thuis gevonden. Als iemand het verdient is zij het wel. Ze vertrekt zo gauw het weer mogelijk is naar haar nieuwe baasjes in Engeland.

Onze mooie  16-jarige poes Rosie heeft een nieuw thuis gevonden. Op de foto zie je haar geheel tevreden in haar nieuwe omgeving.  Doordat haar verhaal gedeeld werd via social media  gaat deze oude  dame nu een prachtig gepensioneerd bestaan tegemoet.

 

 

 

Total Page Visits: 3274 - Today Page Visits: 1