PAWS op de GINN dag in Oss

Afgelopen zondag, 23 april, was het weer een heerlijke honden dag in Oss, georganiseerd door Greyhounds in Nood Nederland (GINN). Een dag die in het teken staat van de Spaanse honden, maar iedereen is welkom. Het evenement wordt gehouden bij de Geffense plas in Oss, een terrein dat volledig omheind is: deels door een groot hekwerk en deels begrensd door een grote waterplas. Hier kunnen de honden vrij rondrennen en met hun soortgenoten ravotten in het bos, gras of in het zand.

 

Leuk aan een georganiseerde dag zoals deze, is dat de kans groot is om een aantal bekende snoetjes tegen te komen en eventjes met hun baasjes te kunnen praten .
 

Bovendien waren er nog een aantal viervoeters ter adoptie, herkenbaar aan een jasje of halsband met ‘adopt me’ erop. De vorige dag kwam een transport aan van BAASGalgo met daarop 15 Galgo’s. Enkele gingen naar opvanggezinnen en zij zoeken dus nog een baas. Het fijne van honden in de opvang is, dat mensen er echt kennis mee kunnen maken: je kunt ze zien, voelen, aanraken etc.

Voor de baasjes is er ook van alles te beleven: er worden loterijen en demonstraties gehouden, is er een restaurantje aanwezig, maar er staan ook een aantal kraampjes. Sommige kraampjes verkopen halsbanden, hondenjasjes, voer etc. maar er staan ook informatieve kramen, zoals die van PAWS.

De kraam van PAWS met de bijbehorende enthousiaste vrijwilligers staat regelmatig op  georganiseerde dagen in Oss. Het is een informatieve kraam over het leven in Spanje, de lokale vrijwilligers en de “caravan-vrijwilligers uit het buitenland, het asiel en wat daar omgaat en natuurlijk over de honden en katten van PAWS. Van de caravan-vrijwilligers, mensen die wat langer bij PAWS verblijven komt 80% uit Nederland!

De kraam is recentelijk vernieuwd en ziet er overzichtelijk en fris uit met pakkende posters, foto-collages en genoeg uitgetypte informatie. Ook ligt er een foto album, gemaakt door een vrijwilligster, over haar ervaringen bij PAWS.

Het doel is van de kraam is om mensen te informeren wat het zoal betekent om een niet gesubsidieerd asiel te laten bestaan en werken  in een land waar dierenwelzijn niet hoog in het vaandel staat en veel dierenleed voorkomt. Natuurlijk hoopt PAWs ook eventuele sponsors te bereiken. Want sponsoren kan al vanaf €1,- per maand! Daarmee kunnen we al een verschil maken en de PAWS dieren in Spanje hebben ons hard nodig! Helpt u ook mee?

Total Page Visits: 4323 - Today Page Visits: 2