Nieuws rondom het asiel

Over het neutralisatie project is kortgeleden op deze website geschreven. Inmiddels zijn er nog twee dode katten gevonden en is er melding van vergiftigen in een ander deel van het stadje.

Er zijn nu 14  katten geneutraliseerd en een aantal kittens en poezen zijn opgenomen in pleeggezinnen, waar zij de beste kans hebben om te herstellen van hun verwaarloosde en uitgehongerde conditie. Onze fondsenwerving voor de sterilisatie actie gaat onverminderd door.  Er moet nog heel veel gebeuren en liefst zo snel mogelijk. De katten in deze omgeving hebben helaas geen negen levens, slechts één en dat wordt ernstig bedreigd.

 

Het aantal dieren wat bij de PAWS-poort wordt achtergelaten is nog steeds hoog.  Zo werden een moederkat met 4 kittens van zo’n 4 maanden oud in de vroege ochtend in een koffer gedumpt. De dieren waren enorm gestrest en bijna gestikt. Net als bij de kennels zijn ook onze kleine cattery en pleeggezinnen overvol dus moet deze ontdane familie zolang in een aangepaste opslagkamer verblijven met maar weinig hoop op een “upgrade” op de korte termijn. De katten waren de eerste dagen nog behoorlijk van slag, maar beginnen zich nu al steeds meer te ontspannen.

Ook op hondengebied hetzelfde verhaal.  7 puppy’s en hun moeder zijn achtergelaten bij de Los Gallardos camping. Gelukkig werden ze gevonden door een aardige dame die hen de hoognodige schaduw en water aanbood.  De pups waren ze volledig bedekt met teken waarvoor ze nu , na door PAWS te zijn meegenomen, behandeld zijn.

 

 

Dan is er nog een heel jong katje, achtergelaten bij het hek. Ze zit nu in een pleeggezin met een teddybeer als maatje. Haar naam is Mila en ze gaat het redden.


Een transport met 15 honden en 15 katten arriveerde half juli in Nederland waar de honden en 4 katten werden opgenomen. De andere 11 katten gingen nog een nachtje door en voeren  met de nachtboot naar Engeland waar ze de volgend dag allen op hun pootjes bij hun nieuwe bestemming landden. Ook de honden waren de reis snel vergeten en pasten zich snel aan. Lekker koel voor hen in vergelijk met de grote hitte die nu heerst in Spanje.

Dank aan de PAWS chauffeurs die een lange reis inclusief twee oversteken per veerboot maakten.

Total Page Visits: 2309 - Today Page Visits: 1