Maandoverzicht oktober bij PAWS-PATAS

Een week na zijn adoptie die plaatsvond tijdens een van onze Kitten Coffee Morning’s in Spanje, ontvingen we deze foto’s van Finn met zijn nieuwe grote zus Molly. Geweldig om te zien dat hij het naar zijn zin heeft in zijn nieuwe thuis.

Alle pups zijn natuurlijk erg schattig, maar sommigen weten er nog een schepje bovenop te doen. Dit zijn Mila, Nils en Liam. Deze drie broers  lijken precies te weten welke aandoenlijke blik zij iemand toe moeten werpen om harten te doen smelten. Ga zo door jongens, het werkt.

Het mocht inmiddels wel oktober zijn, maar in onze opvang voelde het nog als zomer. De katten in onze cattery maken daar dankbaar gebruik van, ze genieten van de warmte en hun dutjes in de zon, zoals op de foto te zien is  Eind oktober reisden  vijftien katten uit onze cattery, waaronder het merendeel van de bankliggers, naar een van onze opvangcentra in Nederland  De dieren waren er direct thuis, wilden graag knuffelen en aangehaald worden en zijn al aardig gewend na slechts enkele dagen. Het blijft altijd prachtig om zo’n groep gezonde en vrolijke katten te zien, temeer  als je weet hoe ze bij het shelter werden achtergelaten of binnengebracht.

Hierbij een foto van de groep geweldige vrijwilligers die momenteel werkzaam is in onze opvang. We zijn al onze vrijwilligers erg dankbaar voor hun inzet. Zonder deze enthousiaste mensen, die zich met hart en ziel inzetten, kon het asiel niet blijven bestaan.
Dit nestje kittens werd achtergelaten in een dichtgeknoopte tas. Gelukkig zijn de diertjes nu in veilige handen en worden ze goed verzorgd in een van onze pleeggezinnen. Het zijn prachtige katjes, maar gezien het feit we momenteel al 59 kittens in onze zorg hebben, hopen we toch dat degene die ze heeft achtergelaten hun moeder laat steriliseren om toekomstige nestjes te voorkomen.

Enkele weken geleden werd Serena met haar 7 pups bij onze opvangpoort achtergelaten. Met zoveel dieren die de opvang in komen kan het lastig zijn om steeds nieuwe namen te bedenken. We haalden voor dit nest de inspiratie uit onze omgeving. De moeder en de pups zijn derhalve allemaal vernoemd naar Spaanse dorpen in de omgeving van het asiel.

   

Het was feest in de opvang, een van onze vrijwilligers vierde haar verjaardag. Ook onze Shaun was helemaal in de feeststemming en had zijn feestmuts opgezet. Het staat hem nog goed ook.

 

 

 

De weldoenster van de voormalige groep: “Handen ineen voor PAWS” kwam met haar gezin ons asiel bezoeken. Ze vonden het erg leuk om in het echt te zien wat er met het geld, dat zij met “Handen ineen voor PAWS” hadden ingezameld, gedaan is. Zoals betegelen, de buitenhokken en de nieuwe intake unit. De familie had ook koekjes voor de honden en katten meegenomen, die de dochter vol trots liet zien. De andere dochter was doorlopend druk met honden aaien.

Weer drie jonge pups die achtergelaten zijn bij onze opvangpoort. Het begint een verhaal te worden wat we te vaak moeten vertellen. Voor de veiligheid van deze kleintjes en uit ruimtegebrek zoeken we voor hen ook weer een lokaal pleeggezin.

 

 

Half oktober vierde GINN (Greyhound In Nood Nederland) het 20-jarige bestaan met een gezellige en goed bezochte windhonden-dag bij de Geffense Plas in Oss. Zoals elk jaar was het evenement prima georganiseerd, waren er veel bezoekers en honden en  bleef het goed weer op wat harde wind en bijna vliegende tenten op het einde van de dag na.

Total Page Visits: 2943 - Today Page Visits: 1