Maandoverzicht november/ december

Opnieuw was het helaas weer tijd om afscheid te nemen van enkele geweldige vrijwilligers. Zoe uit Engeland, Kaylee uit Nederland (die al voor de vijfde keer bij ons was!) en Amelie uit Oostenrijk. Enorm bedankt voor jullie harde werk en inzet en hopelijk mogen we jullie nog eens terug zien bij ons in Spanje.

 

 

 

Deze gezellige meiden uit Nederland kwamen ons acht weken lang helpen in de opvang. Bedankt voor jullie harde werk
Shannon en Sasha!

 

 

We namen ook afscheid van deze drie fantastische vrijwilligsters uit Zweden: Clara, Ebba en Marie. Zij hebben drie weken lang stage gelopen in onze opvang.

 

De Nederlandse Noor kwam ons een week helpen in de opvang. Dit werd erg   gewaardeerd, temeer daar we momenteel een tekort aan vrijwilligers hebben. Er zijn nog accomodaties beschikbaar voor deze winter. Mocht je interesse hebben om vrijwilligerswerk bij ons te komen doen, kijk dan voor meer informatie op de website: www.paws-patas.org

 

Deze lieve moeder met vijf kittens werd achtergelaten bij het vuilnis. We vermoeden dat ze in een huiselijke omgeving heeft geleefd, gezien het feit   dat ze erg vriendelijk en tam is, maar dat  de eigenaren haar en haar kittens niet meer wilden hebben.

Een erg mager hoogzwanger bodeguero teefje werd de opvang binnen gebracht. De volgende ochtend werden haar vier gezonde pups geboren. Tot we een pleeggezin hebben gevonden verblijft ze bij onze dierenarts thuis gezien de opvang geen geschikte plek is voor een moeder met pasgeboren pups.

Kitten Dinky werd werd gevonden op de weg nadat hij was aangereden door een auto. Onze dierenarts heeft vastgesteld dat hij onder andere een gebroken pelvis, fractuur en misplaatste heupkom heeft.
Dinky is geopereerd en verblijft sindsdien drie weken bij de opvang manager voor rehabilitatie en speciale zorg. Hierna zal hij nog verdere operaties en zorg nodig hebben. Het zal een lang en zwaar traject zijn, maar we doen wat we kunnen om Dinky de best mogelijke kans op herstel te geven. Hij is zo’n 4 maanden oud en weegt slechts 1kg. Het is een dappere kereltje dat ondanks alle tegenslagen erg lief en vol liefde en vertrouwen is, we hebben erg met het kleine diertje te doen.

   

Al deze dieren vonden in oktober hun thuis. We wensen hen en hun nieuwe families een lang en gelukkig leven samen toe.

 

Onze Halloween party en zwarte katten adoptie evenement waren een succes! In de aanloop van het evenement zijn er vier zwarte katten geadopteerd en hebben we dankzij de donaties aan gebak, handgemaakte piñatas en Spaanse tortillas maar liefst €790,50 opgehaald. Veel dank aan iedereen die mee heeft gewerkt om deze evenementen mogelijk te maken..

Soms zien we bijzonder mooie pups in onze opvang, zoals deze Engelse setter. Haar naam is Flora en ze is 6 maanden oud. We vermoeden dat Flora niet lang in onze opvang zal hoeven te verblijven, ze is prachtig.

 

 

Deze 8 pups van 7 weken oud zorgen voor wat magie in de opvang. Ze zijn namelijk allemaal vernoemd naar karakters uit Harry Potter.

 

 

Aan het eind van het jaar bedanken we onze lezers voor het volgen van het reilen en zeilen van de PAWS-PATAS opvang gedurende 2022.

Wij wensen u allen prettige feestdagen en een goed en gezond 2023 toe!

Tot volgend jaar.

 

Total Page Visits: 1646 - Today Page Visits: 3