Maandoverzicht maart PAWS/PATAS en artikel van Podenco Vinn bij gastgezin

In dit artikel vindt u het maandoverzicht van PAWS-PATAS, maar ook een ‘opvangspecial’. Onder het maandoverzicht staat  deze “opvangspecial” over de opvangavonturen van een PAWS-PATAS hond in Nederland.

Deze tien pups van slechts enkele weken oud leefden in deze onhygiënische  en ongeschikte omgeving.  De diertjes zijn nu veilig opgenomen en er wordt goed voor hen wordt gezorgd, warme mand inbegrepen.
     

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Orlando, een van onze catterykatten. Orlando leed aan nierfalen en zou in april pas 10 jaar oud zijn geworden. Hij zal enorm gemist worden door de vrijwilligers, maar ook door de andere katten. Orlando nam nieuwelingen in de cattery onder zijn vleugel en wist iedereen te charmeren. Hij kon spinnen als de beste en was dan luid en duidelijk te horen. Orlando zal niet worden vergeten.

Manchita werd van de straat gered door een van onze vrijwilligers. Kinderen probeerden met lucifers haar vacht aan te steken. Gelukkig wist de vrijwilligster dat te voorkomen en zij nam Manchita mee naar huis. Diezelfde avond beviel de poes van slechts één kitten dat de naam Greta kreeg.

Sindsdien heeft het duo bij de vrijwilligster samen in huis geleefd. Zij kunnen daar niet blijven, maar gelukkig  zijn beiden al gereserveerd en zij kunnen binnenkort hopelijk  samen naar hun nieuwe eigenaar verhuizen.

 

Kleine Gusto is binnen een jaar uitgegroeid tot een prachtige kater. Zo leuk om terug te zien hoe het ‘onze’ kittens vergaat bij hun nieuwe eigenaren.

 

Kirsty ging in december naar Engeland en geniet daar nu van haar nieuwe leven.

 

 

We ontvingen deze prachtige foto’s van Pika bij haar nieuwe eigenaar. Geweldig om te zien dat Pika, na bijna vijf jaar in onze opvang te hebben geleefd, nu zo gelukkig is in haar nieuwe leven. Dit soort berichten zijn immer een motivatie om door te blijven gaan met het opvangen van zwerfdieren.

Hanna, een van onze vrijwilligers uit Duitsland, geeft Scarlet haar dagelijkse dosis liefde, het beste medicijn dat er is. Scarlet kwam in de opvang met een gebroken ellenboog en moest geopereerd worden om van het letsel te herstellen.

Koude wordt door de meeste Spaanse dieren niet zo gewaardeerd. Fito is daar geen uitzondering in dus de hond laat zich maar al te graag lekker warm inpakken op een koude dag. Hij vindt al die extra aandacht geweldig.

 

Deze vrolijke hondjes, familie zoals te zien is, zijn recentelijk in Nederland aangekomen en verblijven momenteel bij een van onze plaatsingspartners. Mexx en Weaver zijn onafscheidelijk en altijd opgewekt.

Dit zijn de dieren die in maart onze opvang hebben verlaten om aan hun nieuwe leven te beginnen.

*************

De avonturen van PAWS Podenco Vinn bij zijn opvanggezin in Nederland. 

PAWS-PATAS plaatst haar honden en katten middels bevriende partners, zoals dierenasielen, maar ook stichtingen. Zo kwam Podenco Vinn vanuit PAWS-PATAS via partner Greyhounds Friends naar Nederland in de opvang.

Vinn vertrok op donderdag 18 februari samen met nog een aantal andere honden en katten vanuit de opvang richting Nederland. Enkelen stopten bij partner dierenopvang Koningen in Balkbrug.  Vervolgens ging de rit door naar dierenasiel Tiel (waar Vinn uit mocht stappen!) om hun weg te vervolgen naar Bruchem. Nadat alle dieren op hun bestemming aangekomen waren, werd de PAWS bus  volgeladen met een grote voerdonatie voor het asiel. We zijn deze sponsor zeer dankbaar voor de niet aflatende hulp.

Vinn werd opgehaald door Anneke Schalkwijk van de stichting GreyhoundFriends. Zij heeft hem meteen een trui aangedaan tegen de kou, maar ook natuurlijk een anti ontsnappingstuigje en halsband. Goed dubbel aangelijnd en veilig meegenomen in de auto. Anneke woont vlakbij het dierenasiel Tiel dus Vinn ging eerst met haar mee naar huis.

Ondertussen was het opvanggezin (Willem & Suzanne) in de auto gesprongen en onderweg naar Anneke om Vinn daar op te halen. Nog één laatste rit in de auto voor deze knappe Podenco voordat hij even echt ‘thuis’ was.

 

Vinn vond het in de auto eventjes spannend, maar liet alles goed op zich afkomen. Eenmaal thuis bij het opvanggezin heeft hij kennis gemaakt met de vier Podencos des huizes en de katten, allemaal zonder problemen.
Het enige waar hij duidelijk nog even aan moest wennen, was het feit dat hij nu in een huis zat, tussen vier muren. Als opvanggezin  zorg je ervoor dat je de hond vast laat wennen aan huiselijke situaties, je werkt aan de zindelijkheid, wandelen aan de riem etc.

Je zorgt als het ware voor een soort opstapje voor de dieren voordat zij naar een eigen thuis gaan. Sommige honden pakken alles heel snel op, andere hebben wat langer de tijd nodig. Podencos en Galgos zijn vaak verstoten of weggelopen jachthonden. Helaas zijn de jagers soms niet zo aardig voor hun dieren  en worden honden vaak aan een korte ketting, in een schuur of grot gehouden. Mede daardoor  zijn de meeste jachthonden nog geen huis zijn gewend. Soms hebben de dieren ook een zogenaamd ‘rugzakje’ met  dingen die ze spannend vinden en dat is precies waar je als opvanggezin mee aan de slag kunt.

Zo vond Vinn alles buiten prachtig en ging heel graag met ons mee op pad, binnen in huis werd hij na een paar dagen rustiger, zindelijk en vond hij steeds vaker zijn mand om lekker te slapen. Binnen in huis vond hij Willem nog wel wat spannend, dus daar had hij wat langer de tijd voor nodig. Maar des te mooier is het om de dieren te zien groeien en opbloeien.

 

Het is aan het opvanggezin om aan te geven wanneer de hond klaar is voor een adoptie en dan begint de zoektocht naar een passende match. Vinn hebben we ruim twee weken laten wennen, gekeken hoe hij zich ontwikkelde om een goed beeld te krijgen wat voor baasje er bij hem zou passen. Vervolgens hebben we een beschrijving gemaakt over Vinn met foto’s en een promotiefilmpje. Dat materiaal gaat vervolgens op de website van GreyhoundFriends en op hun Facebookpagina. Er kwamen een paar aanvragen binnen, maar steeds was het niet de ideale match voor Vinn. Na vijf weken kwam er een passende aanvraag voor hem! Een sportief stel, met al een ander rescue hondje in huis.

GreyhoundFriends neemt vervolgens het voortouw, zij nemen contact op met de geïnteresseerde en gaan langs voor een huisbezoek. Als daar alles goed is bevonden kan men kennis komen maken om te kijken of er een klik is. Dat is een groot voordeel van opvanghonden in Nederland, zeker als er al een andere hond aanwezig is in huis. Zo kun je zien hoe de hond is, kijken hoe hij op de andere hond reageert etc. De kans op een geslaagde adoptie wordt hierdoor  groter.

Uiteraard gooide Vinn alle charmes in de strijd tijdens de kennismaking en de mensen wilden hem dolgraag adopteren. Een week later was alles rond en werd Vinn opgehaald, nadat hij precies zes weken geleden in Nederland aankwam.

 

 

Hoe lang de hond in de opvang zit, verschilt enorm. De ene hond zit er maar een paar weken, soms duurt het een paar maanden voor de ideale match gevonden is.

Voor het opvanggezin altijd even slikken als de hond geplaatst wordt, maar aan de andere kant wachten er nog zoveel honden op een kans. Zij krijgen die kans alleen maar doordat er weer een plekje vrijkomt in het opvanggezin. Voor het opvanggezin is het altijd fijn om foto’s en berichtjes door te krijgen over hoe het gaat. Met Vinn gaat het super: hij is helemaal thuis!

Heb je ook interesse om een hond op te vangen? PAWS-PATAS werkt voor opvanghonden samen met de stichting Greyhoundfriends.
Opvanggezinnen zijn erg belangrijk, meer info vind je hier.

Total Page Visits: 3393 - Today Page Visits: 2