Maandoverzicht juni PAWS-PATAS

De eerste adoptie van Lucky verliep helaas niet goed waardoor hij terug kwam naar de opvang. Lucky is dat echter al vergeten daar hij nu een gelukkig leven leidt bij zijn nieuwe familie in Engeland, waar er veel van hem wordt gehouden.

 

Knappe kat Bailey vierde onlangs zijn eerste verjaardag. Hij kon deze dag vieren met de familie die hem 9 maanden geleden adopteerde, zodat hij dus niet al te veel tijd in onze opvang door hoefde te brengen. Gefeliciteerd Bailey!

 

James werd 16 maanden geleden achtergelaten bij onze opvangpoort. Hij was erg angstig, maar begint nu langzaamaan steeds meer zelfvertrouwen te tonen. We zijn trots op zijn vooruitgang en weten dat we op een dag de perfecte familie zullen vinden die hem alle tijd en aandacht geeft die hij nodig heeft

 

De nood om lokale pleeggezinnen te vinden duurt voort. Vooral het aantal bij het asiel achtergelaten of binnengebrachte kittens blijft erg hoog.
De zwarte pup werd gevonden aan de poort van het asiel,  momenteel hebben we nog geen ruimte voor haar vrij in de opvang.

Kat Sid heeft voedselintoleranties waardoor hij alleen zijn dieet voer mag eten. Om te voorkomen dat hij voer van de andere katten steelt en ziek wordt moet hij zijn tijd dus doorbrengen in een afgescheiden verblijf, waardoor hij eenzaam is en zich verveeld.

We denken dat hij veel gelukkiger zal zijn in een huis waar hij niet enkel een beperkte ruimte tot zijn beschikking heeft.

De eigenaar van de 15 maanden oude Bella is plots overleden. Voor  dit diertje wordt dus  ook hard gezocht naar een pleeggezin.

 

Dit prachtige gezin werd gevonden bij de poort. We hopen dus weer op iemand in de omgeving van de opvang die tijdelijk een badkamer of extra slaapkamer voor deze dieren beschikbaar heeft. De moeder en kleintjes geven daar ongetwijfeld veel dankbaarheid en liefde voor terug.

 

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van een geweldige vrijwilligster. Na enkele weken in onze opvang besloot Hanna nog wat langer te blijven, dat werden uiteindelijk 5 maanden! Enorm bedankt voor al je harde werk Hanna. Je wordt gemist en we kijken er naar uit je volgend jaar weer te mogen verwelkomen.

Deze hond werd in een vreselijke staat binnen gebracht. Het arme dier was vermoedelijk blind, had leishmaniosis en de dierenarts vermoed dat hij is gebruikt als ‘bait-dog’. Een bait-dog is een hond die bij hondengevechten gebruikt word om het vechtinstinct van de vechthonden op uit te testen. Deze arme dieren worden hierbij vaak flink toegetakeld of overleven het niet. Deze hond had bijtwonden van zijn oren tot zijn staart, op zijn rug en buik. We hebben hem de naam Niki gegeven en deden ons best om hem er weer bovenop te krijgen.
Helaas heeft dit niet mogen baten. Zijn lichaam was te zwak om te herstellen van de verwondingen. We zijn iedereen enorm dankbaar voor de donaties, deze zullen uiteraard worden gebruikt om andere dieren zoals Niki te helpen. Helaas werd Niki te laat gevonden om gered te kunnen worden, maar we troosten ons met de gedachte dat hij gedurende zijn laatste momenten omringd was met mensen die om hem gaven en hij niet alleen op straat hoefde te sterven.

Wederom een prachtige katten familie in onze opvang. Het gaat erg goed met Pantera en haar vier kittens. De kleintjes zijn inmiddels niet meer afhankelijk van hun moeder dus Pantera zal binnenkort gesteriliseerd worden en van haar rust kunnen gaan genieten.

 

 

Mowgli maakt dankbaar gebruik van zijn privé zwembad om in af te koelen.

 

 

Deze honden en katten vonden in juni hun nieuwe thuis, wij wensen hen en de nieuwe baasjes een prachtige toekomst toe.

       

We werden enige tijd geleden geattendeerd op een acht weken oud kitten wat rondzwierf op een ruig stuk terrein. De vrouw die het diertje had opgemerkt vroeg of mensen van het asiel het katje konden vangen omdat hij erg bang was en uit de buurt van mensen bleef. De vrouw had het katje wel wat gevoerd, maar niet teveel zodat het diertje de kattenval in zou lopen waar eten voor hem was neergelegd. Gelokt door een klein spoor van voer, liep het katje na ongeveer 10 minuten de vangkooi in en het deurtje klapte achter hem dicht. De vrouw wilde inmiddels de kleine kat graag houden, daar ze hem erg leuk en lief vond en hij een goed maatje zou zijn voor haar een jaar oude  kat, die ook een ex-zwervertje is.  De vrouw moest echter voor een week naar Madrid, dus een van onze vrijwilligers nam het kitten mee naar huis en begon hem al wat te socialiseren. Het was snel duidelijk dat het kitten alle mogelijkheden bezat om een lief huisdier te worden. Na een kleine week was hij al blij om te worden aangehaald, blies niet meer en gaf veel kopjes. Toen de nieuwe eigenaresse na een week terugkwam was ze erg blij met de vooruitgang die het katje al had gemaakt en gaf hem de naam Buddy. Buddy is erg lief en doet zijn best om maatjes te worden met zijn grote zus Binx.
Al met al een mooie uitkomst voor dit kleine katje, wat veel geluk heeft gehad!

 

Total Page Visits: 2896 - Today Page Visits: 4