Maandoverzicht juli bij PAWS-PATAS

Momenteel wonen er weer veel pups in onze opvang. Sommige pups zijn nu nog te jong om te reizen. Dat wil echter niet zeggen dat we jullie niet willen laten meegenieten van deze lieve, onschuldige snuitjes. Voor meer info kunt U mailen naar: beestenboel2021@gmail.com

 

Toen Scooby afgelopen jaar binnenkwam bij de opvang was hij in niet al te beste conditie. Na goede zorg en behandelingen van onze dierenarts knapte hij op en inmiddels heeft hij een prachtig leven in Duitsland.

Dit 9 maanden oude podenco teefje werd onze opvang binnengebracht. Ze leefde 24/7 aan een lijn van maar een meter lang zonder schaduw om in te schuilen. De eigenaar dreigde zelfs haar te doden. Er is momenteel geen plek vrij in onze opvang, maar gelukkig hebben we een pleeggezin voor haar weten te vinden. Geen dier zou zo mogen leven.

De Antas puppies mochten weer op de foto. Deze prachtige hondjes zijn inmiddels 11 weken oud en groeien op in een pleeggezin.

Afgelopen maand vond er weer een Kitten Coffee Morning plaats in Turre. Een gezellige dag waarop mensen kennis kunnen maken met enkele van onze kittens onder het genot van zelfgemaakt gebak, een drankje en een loterij. Wat wil een mens nog meer?

Ayko en Melina woonden tijdelijk in het gebied van onze opvang voor hun studie. Wanneer ze tussen het studeren door vrije tijd hadden kwamen ze ons helpen. Ook na hun studie verbleven ze nog lange tijd bij ons en hielpen met de verzorging van de dieren. Beiden werkten hard en waren erg behulpzaam en zullen dan ook gemist worden. Gelukkig blijkt dit gemis wederzijds, Ayko heeft namelijk al een ticket geboekt om over drie weken alweer terug te keren naar onze opvang.

Twee grote stappen vooruit voor kitten Fredels. Ze weegt inmiddels 600 gram en heeft voor het eerst vast voedsel gegeten. Gelukkig vond ze het erg lekker, ga zo door Fredels!

 

Een oude lieve poes in een van de begeleide katten kolonies werd gemeld als “ziek”. “Blindi” werd gevangen en naar de dierenarts gebracht omdat haar huid niet in orde was. Ze kreeg een anti-parasieten behandeling gecombineerd met een antibiotica en histamine injectie.
De dierenarts hield haar ter observatie in de kliniek en rapporteerde dat de poes bijna geheel blind is.  Dat betekent dat Blindi niet terug kan keren naar de katten kolonie en zij leeft nu bij een van de vrijwilligers. We denken dat Blindi ooit verlaten is geweest en haar weg naar de kattenkolonie heeft gevonden, daar Blindi lief en vriendelijk is naar mensen. We doen onze uiterste  best om voor haar een goed en liefdevol huis te vinden waar ze haar laatste jaren door mag brengen

Het leven van de galgo in de rivierbedding.
Wij weten niet hoe lang deze teef in de rivierbedding leeft, maar er is nu een aanvang gemaakt met het redden van haar derde nest puppies.

Wij werden geattendeerd dat er enkele puppies waren gesignaleerd in de rivierbedding dicht bij de grint-winning en gingen op onderzoek uit.

Vier van de pups konden direct worden gevangen en meegenomen, allen uitgedroogd en vol met teken en vlooien. De pups werden naar een pleeggezin gebracht waar zij direct behandeling voor de vlooien en teken ontvingen en hun eerste goede maaltijd en genoeg water kregen.
De pogingen om de andere pups, het bleken er nog een keer vier te zijn, ging door. Voer en water werd elke dag neergezet en af en toe lieten de pups zich vanaf een afstand zien. Een kattenval werd naast het hol waar de hondjes leefden neergezet en het wachten begon.
Twee dagen gebeurde er niets maar toen liepen twee pups de val in. Ook deze dieren werden behandeld voor teken en vlooien en gingen naar hetzelfde pleeggezin waar ze werden verenigd met de vier al gevangen hondjes. De twee overgebleven pups waren nog niet te vangen, maar nu waren de galgo moeder en galgo kruising vader degenen die heel voorzichtig bij het voer probeerden te komen maar direct weer verdwenen zodra zij een vrijwilliger zagen. Langzaamaan werd de vader wat minder voorzichtig en een beetje dapperder.

Het wordt nu dringend nodig om de laatste pup te vangen, daar de ouders het diertje achter moeten laten als zij gaan jagen zodat de pup dan langdurig alleen is en kwetsbaar.

We zijn nu nog steeds bezig om puppie nummer 8 te vangen en er wordt niet opgegeven totdat alle drie de honden gevangen zijn.  De vader is nu vriendelijk en bijzonder goed met de pup. We zullen alle drie honden tegelijkertijd in de vangkooi moeten zien te krijgen daar we anders nooit alle drie zullen kunnen vangen. Langzaamaan, het zal enige weken en veel geduld vereisen, maar we kunnen de val niet laten dichtklappen totdat het moment gekomen is dat alle drie de honden veilig binnen in de vangkooi zijn.

 

 

 

 

 

Total Page Visits: 2953 - Today Page Visits: 1