Maandoverzicht juli bij PAWS-PATAS

Chico en Dino zijn 2 kleine weesjes die binnen een dag na elkaar gevonden zijn op straat en nu beste vrienden zijn.  Zij waren er niet goed aan toe en mochten direct naar een pleeggezin. Dit geeft  opnieuw aan hoe belangrijk pleeggezinnen voor ons zijn en hoe we zonder hen lang niet zoveel katten en kittens zouden kunnen helpen.
Hoewel Chico en Dino dus geen broertjes zijn, hebben samen zo’n hechte band gevormd dat we ze uiteindelijk dan ook enkel samen zullen plaatsen.

Dit jonge, vrolijke mannetje is Boomer. Hij is een uniek en speciaal geval gezien het feit dat zijn ribbenkast niet volledig is ontwikkeld, waardoor zijn organen niet voldoende beschermd worden. Dit maakt hem extra kwetsbaar waardoor hij niet in de opvang kan verblijven, maar een rustig lokaal pleeggezin nodig heeft. We gaan weer ons best doen om dit pleeggezin voor hem te vinden.

Terwijl hun supermoeder het erg naar haar zin heeft in haar nieuwe thuis in Engeland, zijn twee van haar zoontjes geplaatst in Spanje. Zo te zien zijn ook zij erg tevreden in hun nieuwe thuis.

 

Twee maanden geleden werd een pasgeboren kitten gevonden midden op de weg in Vera. Dit is ze nu samen met haar 2 stiefzusjes, die zo lief waren hun moeder met haar te delen. Ze lijken zoveel op elkaar dat wij ze ook niet meer uit elkaar kunnen houden. Het zijn alle drie prachtige mini panters.

 

Lena uit België is dit jaar al twee keer vrijwilligerswerk in onze opvang komen doen en we zijn pas halverwege het jaar. Tijdens haar tweede bezoek heeft ze haar geplande terugvlucht gecanceld en is ze 2 weken langer gebleven. Lena kwam ‘s nachts zelfs elke 4 uur uit bed om drie moederloze kittens hun flesjes te geven. Het goede nieuws is dat Lena in de komende maanden nogmaals terugkomt, we weten niet precies voor hoelang, maar wel dat het voor enkele maanden zal zijn. 
Ook onze asielkat Grumpy kijkt uit naar haar terugkeer, hij gaf haar zelfs een flinke knuffel voor haar vertrek, dat wil heel wat zeggen. Heel erg bedankt voor al je harde werk en inzet Lena, iedereen in de opvang staat klaar om je weer met open armen te ontvangen.

 

De PAWS-PATAS pups Principe en Princesa zijn inmiddels alweer ruim 20 weken oud. Ze zijn in de opvang geboren nadat hun moeder Daisy was achtergelaten bij onze opvangpoort. Het zijn erg vrolijke en aanhankelijke pups met  veel karakter. Princesa is de ondeugendste van de twee, ze wil graag overal bij zijn en meehelpen. Ze kunnen beiden al erg goed aangelijnd wandelen en zijn dol op knuffel en speelsessies.

Dit prachtige katertje is Percy. Hij werd met zijn 3 nestgenoten gevonden langs de weg waar ze naast hun overleden moeder lagen. De kittens gingen naar een pleeggezin, waar al snel duidelijk werd dat er iets mis was met de kittens.  Zij werden met spoed onderzocht door een dierenarts, die na wat testen erachter kwam dat ze gifstoffen in hun lichaampjes hadden.
Waarschijnlijk is de moederpoes vergiftigd en hebben de kittens het gif via haar moedermelk ook binnen gekregen. Helaas was de schade bij drie van de kittens zo groot dat ze niet meer te redden waren. Maar kleine Percy heeft het gelukkig wel gered en is nu aan het herstellen in zijn pleeggezin.

Pluto, die nu door het leven gaat als Teddy was een van de negen pups van Star die samen met hun moeder waren achtergelaten bij de opvangpoort. Hij heeft zijn nieuwe thuis gevonden in Engeland. Het gaat daar erg goed met hem, hij kan prima overweg met zijn 2 nieuwe hondenbroers en zelfs de kat is geen probleem voor hem.

 

Dit is Ted’s  broer Phoenix. Ook hij vond een nieuw thuis en woont nu in Frankrijk, waar hij enorm verwend wordt. Zijn nieuwe eigenaar verteld ons hoe netjes hij is in huis. Hij is een erg ondeugende jongen met een groot hart die graag zijn mening laat horen. Phoenix heeft een oog met twee kleuren en de lokale burgemeester is helemaal weg van hem. De burgemeester heeft zelfs foto’s van hem genomen en met anderen over Phoenix gesproken…populaire jongen.

Nog een van Star’s puppies heeft zijn nieuwe thuis gevonden in Engeland. Zijn naam was Orion en is nu Fito. Zijn nieuwe familie heeft veel positieve dingen over hem te vertellen en is helemaal dol op hem. Hij past perfect bij zijn nieuwe broers en zussen. Hij is een erg brave pup die al snel zindelijk was, zelfs ‘s nachts. Hij wacht braaf totdat hij zijn voer krijgt en heeft erg goede manieren, zeker voor een voormalig asielhond. Volgens zijn nieuwe baasje heeft hij een erg liefdevol en komisch karakter, commentaar: “ons gezin is nu compleet”.
Weer drie van onze pups die fantastisch op hun pootjes terecht zijn gekomen!

Mooie, kleine Polly werd op de tot nu toe heetste dag van de zomer gevonden in Mojocar. Ze zat onder de vlooien en was uitgehongerd. Ze is inmiddels gezien en behandeld door een dierenarts. De kleine Polly zal naar een pleeggezin toe gaan om daar verder te herstellen.

Polly heeft veel geluk gehad dat er mensen haar hebben opgepakt en meegenomen.

Dit zijn Cherry, Chica, Dotty en Harold die het enorm naar hun zin hebben in hun gastgezin. Drie weken geleden werden ze gevonden in een doos bij wat vuilnisbakken, maar gelukkig hebben ze nu positievere vooruitzichten met de goede zorg die ze ontvangen.  Voorlopig zijn deze vier kleintjes vooral nog erg druk met spelen en de wereld ontdekken.

 

Deze maand werden er drie nieuwe kennels op het asiel gebouwd, gesitueerd op een ruim terrein.  Al met al een grote klus om te klaren, temeer daar de temperaturen in Zuid-Spanje nu erg hoog zijn. Maar het is allemaal gelukt en het complex wordt al bewoond door enkele honden die terecht vinden dat ze het goed getroffen hebben.

De ingemetselde tegeltjes in de muur zijn beschilderd met de afbeeldingen van enkele honden die een groot deel van hun leven bij ons doorbrachten. Lady werd twee maal geplaatst, twee maal stond ze enige dagen later weer voor de poort van het asiel. Een ingebouwd postduiven instinct? Ze wist telkenmale de weg perfect terug te vinden. Het was duidelijk dat zij het plan had om bij ons te blijven en zij is tot haar dood, op hoge leeftijd, bij ons gebleven. Ook Henry wilde niet weg en heeft vele jaren, tot zijn dood, bij ons gewoond.

 

Total Page Visits: 2525 - Today Page Visits: 1