Maandoverzicht februari/maart/Corona update bij PAWS-PATAS

De wereld is in de greep van het Corona-virus en Spanje is zwaar geraakt.  Op dit moment loopt het aantal besmettingen en doden nog steeds op. De maatregelen zoals eerder beschreven in het vorige artikel zijn uiteraard nog immer van kracht, maar daarbovenop zijn in veel gebieden de dorpen en steden nu ook afgesloten. De toegangswegen zijn met bemande wegversperringen afgezet.
De inwoners kunnen het dorp niet verlaten tenzij men een dringende reden heeft die moet worden goedgekeurd door de lokale autoriteit. Er mag slechts één persoon in een auto zitten, als er twee passagiers in een auto reizen worden beiden fors beboet.Vooral gezinnen met kleine kinderen leren in deze tijd toveren, daar er een volledig straatverbod is ingesteld zodateen frisse neus halen  er niet meer bij is.

Onze drie geweldig vrijwilligers blijven ook de komend periode van 15 dagen lockdown in het asiel. Er worden soms maaltijden afgeleverd bij de poort en uiteraard veel voedsel.

 

Het geplande transport van voor 27 februari werd uiteraard afgelast, zodat deze dieren nog voor onbepaalde tijd bij ons zullen moeten blijven. Alle vrijwilligers die eind februari of maart zouden komen hebben hun reis moeten afzeggen.

Ondertussen komen er wel nieuwe dieren binnen, achtergelaten bij de poort of in één geval werd een poes met kittens door een vrijwilliger naar de cattery gebracht. We troffen recentelijk deze drie jonge pups aan. De drie reutjes hebben de namen Jack, Joey en Jake gekregen. Ze zitten momenteel in een tijdelijk gastgezin en hebben het daar erg naar hun zin.

Vijf maanden nadat hij met zijn nestgenoten werd achtergelaten bij de opvangpoort vond Oliver zijn geluk, hij werd geadopteerd. We wensen dit ondeugende kereltje veel plezier toe in zijn nieuwe leven.

De “Wall of Fame” van PAWS-PATAS vrijwilligers begint behoorlijk gevuld te raken. Velen hebben hun handafdruk op de muur achtergelaten als een herinnering aan hun tijd bij het asiel. Het is een kleurrijk kunstwerk.

Momenteel proberen we met spoed lokaal een nieuwe plek of onderkomen te vinden voor deze katten kolonie van zo’n 20 katten. Op het terrein waar ze nu verblijven wordt er gedurende de nacht op ze geschoten. Een enorm trieste situatie.

Afgelopen maand hebben 24 katten en 33 honden van PAWS-PATAS hun thuis gevonden. We zijn iedereen die daaraan bijgedragen heeft erg dankbaar. De vrijwilligers, de pleeggezinnen, onze plaatsingspartners in Nederland en de UK en natuurlijk de nieuwe baasjes in Spanje.Zonder al deze mensen was dit niet mogelijk geweest. We ontvingen deze leuke foto’s van enkele van de honden die afgelopen maand hun thuis vonden: Hetty, Milano, Daisy, Bobo, Hector en Lulu.

 

Deze acht pups van zo’n 4 weken oud werden gevonden naast een vuilnisbak.  Een bak vol jonge hondjes in een fruitkratje.  We zijn  dus weer op zoek naar een lokaal pleeggezin voor de kleintjes. Ze hebben inmiddels namen en zijn vernoemd naar the Avengers.

Tom werd op een ochtend gevonden bij de opvangpoort. Zijn laatste eigenaar heeft ook een brief met uitleg voor ons achtergelaten. Gelukkig liet Tom zich meteen oppakken en knuffelen alsof er niets gebeurd was. Natuurlijk gaan wij op zoek naar een nieuw thuis voor hem nadat hij volledig geënt en gecastreerd is. Een donatie van de Bandido Runners of Mojacar zal gebruikt worden om een deel van deze onkosten te dekken.

Er zijn in korte tijd veel pups binnen gekomen in de opvang, 17 kleine, erg schattige pups. Lokale pleeggezinnen zijn van onschatbare waarde voor ons dus we blijven altijd op zoek om deze kleintjes de beste start in hun nieuwe leven te kunnen geven.

De kleine Corazon vond haar thuis en heet nu Hoobie. Zij blijkt een perfecte babysitter te zijn, nu al vrienden voor het leven. Corazon betekent “hart” en het is duidelijk dat deze jonge poes een groot hart heeft voor de baby.

Total Page Visits: 1615 - Today Page Visits: 1