Maandoverzicht augustus bij PAWS-PATAS

De prachtige Nala had een slechte start in het leven. Zij werd ernstig verwaarloosd door haar vorige eigenaar, waardoor ze vanwege de veroorzaakte stress de helft van haar staart afgeknaagd had. Zij ontving hiervoor geen enkele medische . Haar staart was helaas niet meer te redden, waardoor we het resterende deel ook hebben moeten laten amputeren.
Ze woont momenteel in een liefdevol pleeggezin, waar ze alle zorg en liefde krijgt die ze verdient en nodig heeft. Ze is volledig zindelijk, loopt netjes aan de riem en kent zelfs al wat basiscommando’s. Haar problemen met haar staart hebben helaas wel hun sporen achtergelaten. Ondanks er geen staart meer is, probeert ze deze toch nog achterna te jagen.

Iemand dacht blijkbaar dat het een goed idee was om 2 jonge kittens en een volwassen kat in het veld, aangrenzend aan onze cattery, in de volle zon achter te laten en dat  bij een temperatuur van boven de 30 graden Celsius.

Gelukkig heeft deze persoon niet hun dood op hun geweten, gezien het feit dat een van onze vrijwilligers de vervoersmandjes op tijd zag staan. De Siamese kater is dol op knuffelen en aandacht en kwijlt zelfs van plezier wanneer hij spint. Een kleine lapjeskat begint al minder angstig te worden, maar is nog erg mager. Ze krijgt hoge kwaliteit kitten mousse om snel wat aan te komen in gewicht. De  tabby kitten is nog erg bang en schrikt van onverwachte geluiden. Er is echter ook hoop voor hem daar hij zich niet meer constant verstopt en met speelgoed begint te spelen. Langzaam proberen we ook zijn vertrouwen te winnen.

Op het moment hebben we verschillende leuke nesten pups die we graag met jullie delen:

Aan vlekken geen tekort bij deze prachtige pups.
Dit zijn Gary, Dipstick, Agnes &  Domino van 15 weken oud.

Ook bij PAWS-PATAS heeft de Lion King hype toegeslagen. Wij hebben onze eigen cast aan Lion King karakters in dit leuke nestje van 16 weken oud. Alle zes prachtige, speelse en knuffelige pups.

Deze vier pups zijn de reutjes Stan, Slate en Skip en teefje Sophie. Zoals te zien is op de foto’s hebben ze hun onschuldige, vertederende blik al goed onder de knie. Die gaat ze in de toekomst vast nog helpen om met allerlei ondeugende puppystreken weg te komen.

Dit is Carlos. Het is een erg lieve jongen waarvan we niet goed snappen dat hij is achtergelaten. Misschien omdat hij niet meer de jongste is en wat poot-problemen heeft, maar wie heeft dat niet? Hij is dol op knuffelen en zelfs een kriebel op zijn buik en een borstelbeurt kan hij dan wel waarderen.

Alexandra kwam voor de tweede keer vrijwilligerswerk doen in onze opvang en ze vond het weer geweldig. Bedankt voor al je harde werk Alexandra, we hopen je volgend jaar weer terug te mogen zien.

 

 

Na een zware week in de cattery met veel zieke achtergelaten kittens, waarvan er een in kritieke toestand in de dierenkliniek verblijft, kregen we ook goed nieuws: Onze prachtige Chloe, nu Luna, is geadopteerd. Ze is nu al bevriend met huisgenoten Manuela de hond en Bluebell de kat en wist de harten van de mensen in het gezin al snel voor zich te winnen. We wensen hen samen een erg gelukkig leven toe.

Vorige week werden deze twee ondervoede jonge zwarte katten bij onze opvangpoort achtergelaten. Ze hebben de vreemdste oren die we ooit gezien hebben. We dachten eerst dat ze mogelijk opzettelijk zo afgeknipt waren, maar de dierenarts denkt dat het een aangeboren afwijking is. Gelukkig beginnen het kleine poesje en katertje zich steeds meer te ontspannen in hun nieuwe omgeving en stijgt hun gewicht nu met de dag. Wat voor verleden ze ook hebben gehad, we gaan ervoor zorgen dat ze een goede toekomst tegemoet gaan.

Afgelopen week mocht het asiel opnieuw een grote hoeveelheid voer, een bench en een groot hondenhok ontvangen. Maurice, opnieuw bedankt voor het verzamelen van al deze gulle donaties en het stapelen en pakken voor transport. Drie goed bepakte pallets, wat een mooi resultaat.

Meike, Nienke en Loes uit Nederland kwamen voor de tweede keer naar onze opvang. De eerste keer viel Loes voor Macy en adopteerde haar vorig jaar. Deze keer was men met vakantie, maar werd er toch veel tijd met onze honden doorgebracht en werd er weer hard  mee gewerkt. Nienke was nu aan de beurt om voor een van onze puppies te vallen. Sophie gaat een mooi leven in Nederland tegemoet. Haar pootafdruk is nu ook vereeuwigd op onze wall of fame. Heel erg bedankt dames en tot volgend jaar!

 

Dit is onze prachtige teddybeer Bounty.
Hij is dol op knuffelen en zit, ondanks zijn grootte, graag op je schoot. Het liefst is hij continu rondom mensen, de perfecte gezinshond. Bounty gaat graag wandelen en loopt dan perfect naast je. Onze vrijwilligers trainen met hem en hij luistert erg goed naar commando’s. Het is een rustige hond die niet veel speelt, maar hij is wel dol op rennen. Een plekje op de bank wijst hij echter ook niet af.

We sluiten dit maandoverzicht af met Lisa, die nu wel helemaal is ingeburgerd in Nederland. Ze wil er graag bij zijn en vraagt nog net niet of er koffie met een koekje is. Met zulke lange poten kun je op je broek op de bank zitten en zijn dit soort poses voor haar niet ongewoon.

Total Page Visits: 2394 - Today Page Visits: 1