Maand overzicht PAWS-PATAS maart.

Wanneer onze vrijwilligers bij de opvang komen voor de volgende dienst, weten ze nooit wat ze aan gaan treffen bij de poort. Hieronder enkele van de  vondsten in de afgelopen maand.

Een hiervan was deze mooie dame, die we Amber hebben genoemd. Ze is erg zachtaardig en vriendelijk. Gelukkig is ze nu veilig en zal ze uiteindelijk via ons weer een nieuw baasje vinden.

 

In het weekend werden 5 prachtige, jonge honden bij onze opvangpoort achtergelaten. Hun namen zijn: Lester, Luz, Pippa, Maybel en Patch. De pups zijn zo’n 6 maanden oud en zullen klein blijven. Het zijn 3 teefjes en 2 reutjes en ze zijn bijzonder schattig en pluizig.

We werden weer verrast toen we in de ochtend maar liefst negen pups met hun moeder bij de opvangpoort aantroffen. Het zijn mastiff pups van zo’n 5 weken oud. De moeder heeft de naam Star gekregen en ook de pups zullen een naam krijgen rond het thema van sterren en planeten. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de pups enorm schattig en knuffelig zijn.

 

Charlie werd afgelopen jaar in december als pup achtergelaten bij de opvangpoort. Hij had het geluk dat op dat moment vrijwilligster Melina uit Duitsland bij ons was die meteen voor hem viel.
Melina adopteerde Charlie, maar helaas was die toen nog te jong om te reizen. Dit hield haar echter niet tegen hem te adopteren. Charlie ging naar twee geweldige pleeggezinnen tot hij oud genoeg was om te reizen. Enkele weken geleden kwam Melina terug naar de opvang om Charlie op te halen en deed meteen ook weer vrijwilligerswerk voor ons. Charlie heeft nu een geweldig leven bij Melina in Duitsland, hij word gruwelijk verwend en heeft zelfs al zijn eerste sneeuw mogen ervaren. Bedankt voor je harde werk en het adopteren van Charlie, Melina! Ook de pleeggezinnen die voor Charlie gezorgd hebben zijn we erg dankbaar.

Deze 4 pups werden gevonden in een doos die bij de vuilnisbakken in het dorp Palamares stond. Een vriendelijke dame bracht de diertjes bij ons. Ze zijn zo’n 6 weken oud en we verwachten dat het uiteindelijk kleine hondjes zullen blijven.

Een nieuwe lokale vrijwilligster kwam ons helpen in de opvang, waar ze viel voor niet een, maar twee van onze honden. Denise kon de gedachte aan het scheiden van deze twee kennelmaatjes niet aan, dus na een goed gesprek wist ze haar man over te halen ze beiden te adopteren en in hun gezin op te nemen. Ansel werd gevonden in Mojacar en Soof was achtergelaten bij onze opvangpoort.

Deze maand gingen twee van onze vrijwilligers weer terug naar huis. Clara uit Duitsland en Karel uit België kwamen vrijwilligerswerk doen en beiden hebben hun verblijf enige tijd   verlengd. Zonder hardwerkende en gemotiveerde vrijwilligers als Clara en Karel zouden we al ons werk niet kunnen blijven doen. We zijn beiden dan ook erg dankbaar en hopen hen in de toekomst weer bij ons in de opvang terug te zien.

 

De pups Princesa (wit teefje) en Principe (bruin reutje), geboren bij PAWS PATAS, zijn inmiddels een maand oud. Hun geboorte was een grote verrassing voor ons en onze vrijwilligers waren meteen verkocht toen deze twee kleintjes. Princesa begint erg vocaal te worden, ze gromt en blaft als  er iemand  in haar kennel komt. Principe is wat afwachtender en laat zijn zus de waakhond voor het gezin zijn. We zijn erg trots op Daisy, die een fantastische moeder blijkt te zijn. Het is prachtig de kleintjes te zien opgroeien en hun karakters te zien ontwikkelen. We zouden de hele dag naar hen kunnen kijken.

  

Het kitten seizoen is alweer van start gegaan. Dit zijn Poppy en Peanut, nog maar 8 dagen oud. Hun moeder zorgt goed voor hen en ze groeien snel. We weten dat dit helaas niet de enige kittens zullen zijn die we dit jaar gaan zien in de opvang. Desondanks genieten we ervan om te zien hoe schattig ze zijn. We willen dit dan ook maar al te graag met jullie delen.

 

Deze maand zetten we onze cyperse katten in het zonnetje. Op het moment hebben we er vier in de cattery: Sasha, Darcy, Buddy en Bonnie. Allen knuffelige en prachtige tijgers.

Vorige maand postten we over de ernstig vermagerde Dogo Argentino Don Ramon. Wij hadden onze twijfels of de hond het zou gaan redden, hij was er bijzonder slecht aan toe. Het gaat nu een stuk beter met hem en hij is inmiddels al 5.5 kg aangekomen in gewicht. Het is een erg lieve hond en we zijn dan ook heel blij om deze enorme verbetering van zijn toestand te zien. Hij gaat het redden!

 

Paco kon niet wachten tot hij met het transport van deze maand naar Nederland toe mocht verhuizen. Zijn doos had hij alvast ingepakt.

Afgelopen vrijdag kwam hij aan in Nederland, samen met nog 12 katten en natuurlijk ook honden. Er zaten ook op dit transport Mastif pups, drie in getal samen met een nog jonge teef (niet de moeder) waar ze het in de opvang al direct geweldig mee konden vinden. De teef moedert over het clubje en zij volgen haar overal.

Deze maand dus twee transporten, een was gecombineerd en ging door naar Engeland, het laatste vervoerde alleen dieren die naar Nederland gingen.

Total Page Visits: 2567 - Today Page Visits: 1