Het verhaal van Reina en Pippin

Hoe een ex-PAWS hond een nieuwkomer ( ook een PAWS hond) inwijdt in een leven als huishond.

Reina was gedurende vijf jaar een vaste bewoner van PAWS. Zij was bij de poort achtergelaten met vijf puppies en werd opgenomen in het asiel. Een geweldige hond, ambassadrice voor PAWS op evenementen, lief, gelijkmatig en intelligent.

Vreemd genoeg was er nooit belangstelling voor haar. Duitse herder-types zijn niet erg in trek in de omgeving van het asiel.  Na vijf jaar veranderde haar situatie: ze werd geadopteerd in Nederland en vond een heel goed tehuis bij mensen die haar de tijd gaven en hielpen om aan een leven als huishond te wennen.  Reina, altijd bereid om het goed te doen, acclimatiseerde snel en werd een bijzonder gelukkige hond die zeer gewaardeerd wordt door haar eigenaren.

Toen enige tijd geleden de andere hond van de familie overleed werd er besloten weer een PAWS hond te nemen. Die hond werd Pavel, een puber met een Sharpei achtergrond en bijbehorend ruim vel en eigenzinnig karakter. Wij dachten dat het niet mee zou vallen om Pavel op te voeden daar hij graag zelf bepaalde wat er gebeuren zou en wat niet. De naam Pavel werd vervangen door Pippin.

Nu hebben zijn bazen de nodige ervaring met honden dus dat kwam wel in orde, temeer daar Reina zich actief met de opvoeding bemoeide en een deel zelf ter hand (poot) nam.

Zo’n puberaal hondje wil zich van mensen nog wel eens niets aantrekken maar een autoritaire teef als Reina is onmiddellijk de baas en
weet met weinig ingrijpen héél duidelijk te maken hoe men zich in een woonhuis dient te gedragen. Pippin had geen weerwoord en schikte zich naar de regels. Met een ervaren en wijze hond als Reina, haar naam betekent “koningin” in het Spaans, ga je niet in discussie als je het gezellig wilt houden.

 

Prachtig, Pippin op zijn pootjes geland, Reina tevreden en de PAWS mensen heel blij met het gegeven dat zowel Reina als Pippin geadopteerd
zijn en dat zij samen een leuke combinatie vormen. Zo af en toe horen we nog even hoe het gaat, soms zelfs met een foto zoals  het plaatje van een diep slapende Pippin die na een lange wandeling behoorlijk moe is en alleen nog maar wil slapen.

 

 

Total Page Visits: 2852 - Today Page Visits: 1