December bij PAWS-PATAS

De naderende Brexit brengt op dit moment nog geen volledige duidelijkheid over de situatie op langere termijn rond het transporteren van levende dieren. Er zijn richtlijnen en voorlopig blijft het mogelijk om dieren van en naar de UK te brengen, maar hoe dit in de praktijk gaat uitpakken is een vraagteken. Het papierwerk wordt uitgebreider en er zijn wel enkele punten die lastig kunnen worden. Eind december vertrekt er nog een transport naar de UK. Daarna wordt er bekeken of en hoe snel er  aanpassingen gerealiseerd kunnen worden. Lange wachttijden voor de boot of tunnel zijn niet gewenst, dat mag duidelijk zijn. Het eerste transport in 2021 wordt dan ook een Nederland-transport.

Natuurlijk blijven de veranderende directieven rond  Covid-19 een voortdurend aandachtspunt. De aanpak binnen Spanje is tot nu toe minder streng dan enkele maanden geleden en men mag zich binnen de provincie verplaatsen. Gezien de omvang van de pandemie in Spanje wordt er nog immer streng gecontroleerd, een beleid waar men over het algemeen wel begrip voor toont.

 

 

Hier de laatste foto’s van Kini, de hond die in een vreselijk slechte conditie werd aangetroffen. Kini was zo uitgeteerd dat zij niet meer kon lopen en in een kruiwagen verplaatst moest worden. Dankzij  de hulp van  twee mannen die haar aantroffen en ons vervolgens belden, hebben we Kini de juiste behandeling kunnen geven en haar leven kunnen redden.

De hulp van haar geweldige pleegmoeder is vermeldenswaardig, zij heeft Kini door de ergste tijd heen weten te krijgen. We bedanken tevens de mensen die hebben gereageerd op onze oproep om te doneren voor de dure veterinaire behandeling. Kini is nu weer een gezonde en gelukkige hond. Afgelopen maand is Kini vertrokken naar Engeland om aan haar nieuwe leven te beginnen. Prachtig om te zien hoe ver ze is gekomen, hier doen we het allemaal voor.

Gedurende deze donkere dagen vrolijken wij graag de beeldschermen op met wat leuke en lieve snuiten van onze pups. De hondjes zijn momenteel alleen beschikbaar voor lokale plaatsing in Spanje, maar we kunnen momenteel allemaal wel wat positiviteit gebruiken, nietwaar?

 

Poes Luna werd gevonden nadat ze op een nacht was aangereden door een auto. Een van onze vrijwilligers heeft haar met spoed naar de dierenarts gebracht. Daar bleek dat Luna geen botten had gebroken, maar haar darmen  geperforeerd waren, dus moest zij met spoed worden geopereerd. De dierenarts zag dat Luna nog melk produceerde en waarschijnlijk dus nog zogende kittens had voordat haar ongeluk plaatsvond.
Onze vrijwilligers gingen op zoek naar de kleintjes en gelukkig werden deze gevonden, schuilend onder wat bosjes.
De kittens waren bang maar in goede gezondheid en werden opgevangen door degene die hen had gevonden. Enkele maanden later is Luna volledig hersteld van haar operatie. Haar kittens kregen de namen Amaya en Raffles, speelse kittens die dol zijn op menselijke aandacht én kip. Ondanks alles is het dus toch goed afgelopen met dit kleine katten gezinnetje.

Kleine Titch is een mamma’s kindje. Hij was de kleinste in het nest van zes kittens dat Ocean drie maanden geleden op de wereld bracht. Al die tijd bleven Ocean en Titch een hechte band behouden dus hopen we de twee uiteindelijk ook samen te kunnen plaatsen. Voor sommige nestgenoten wacht inmiddels al een nieuw thuis en dat gunnen we natuurlijk al onze dieren in de opvang.

 

Er vond recentelijk weer een zeer geslaagde ‘Kitten Koffie Ochtend’ plaats in Spanje. Het weer was prachtig, de sfeer was goed en een van onze kittens vond ter plekke haar nieuwe familie. Zelfs Penelope, een bekende kat in de omgeving, kwam langs om onze kussens uit te testen. Al met al een bijzonder geslaagde dag.

De ochtenden in de opvang worden weer steeds kouder. Goliath heeft geen last van de kou en is goed voorbereid. Hij heeft het beste bed en een warme muts.

 

 

Er lijkt geen einde te komen aan de toestroom van pups. Enkele  pups van vier weken oud zijn de opvang binnengekomen, maar gelukkig is de moeder van de kleintjes bij ze. Het teefje zorgt erg goed voor de prachtige pups.

 

 

Kort hierop volgde alweer een ochtend waarop pups bij de poort werden gevonden, acht in totaal.  De diertjes zien er gelukkig gezond uit, maar ook  zij zullen snel door onze dierenarts nagekeken worden.  De familie is nu veilig en warm in onze opvang.

 

 

 

Deze PAWS-PATAS dieren vonden afgelopen maand hun nieuwe thuis. We wensen hen allemaal een prachtige toekomst toe.

 

 

Wij wensen u allen goede kerstdagen toe, hoe anders de kerstviering dit jaar ook mag zijn. Namens alle vrijwilligers dank voor uw belangstelling en bijdragen die het asiel heeft mogen ontvangen gedurende het afgelopen jaar.

 

Total Page Visits: 1473 - Today Page Visits: 1