Maandoverzicht september bij PAWS-PATAS

De cattery mocht onlangs een mooie donatie van katten-spullen ontvangen. Onze katten waren erg enthousiast bij het ontdekken van al het nieuwe speelgoed en konden niet wachten om ermee te spelen.

 

Opnieuw vonden we een moeder met pups, vier in getal, bij onze opvang poort. De hoeveelheid dieren die momenteel wordt achtergelaten is enorm. We hebben kittens in hondenkennels wegens gebrek aan ruimte en te weinig vrijwilligers om voor al deze dieren te zorgen. Het is momenteel dus een moeilijke tijd voor onze opvang, maar we blijven uiteraard hard werken om al deze dieren in nood te blijven helpen.
Voor de kleintjes op de foto hebben we gelukkig een pleeggezin weten te vinden. De pleeggezinnen verlagen de druk op de opvang en op onze vrijwilligers en zijn daardoor enorm kostbaar voor ons. Ook is het natuurlijk goed voor de dieren om al in een huiselijke omgeving te kunnen verblijven waardoor zij  sneller socialiseren.

Deze knappe kater heet Kipling.
Op de foto lijkt het alsof hij enorm ontspannen is maar dit is helaas niet het geval als de kat in onze cattery verblijft. 
Kipling werd 6 weken geleden achtergelaten bij onze opvang poort en is erg angstig. Andere katten zijn geen probleem voor hem, menselijke aandacht vind hij nog wel  erg spannend. We hopen lokaal een pleeggezin voor Kipling te vinden om hem te helpen  deze angst te overwinnen.

 

Soms is het overduidelijk dat twee katten samen geplaatst moeten worden. Dat is het geval bij Sofia en Bo Bear. Deze nestgenoten hebben een zeer sterke band en zijn duidelijk dol op elkaar.

 

Afgelopen maand vond er weer een windhondendag plaats in Oss, georganiseerd door Greyhound friends en Greyhounds in nood. PAWS-PATAS was hier als vanouds weer aanwezig met een kraam. Het was een leuke dag met lekker weer en een gezellig weerzien voor de windhonden en hun baasjes. Vorig jaar kon deze dag niet worden georganiseerd in verband met Covid-restricties maar nu kon het weer wel en het was dan ook opvallend druk. Natuurlijk meldden zich ook enkele voormalige PAWS/PATAS honden en het is altijd bijzonder leuk om de dieren en hun eigenaars weer te zien.

We zijn zeer blij te kunnen melden dat langzitter James eindelijk zijn nieuwe thuis heeft gevonden. Door het doorzettingsvermogen van onze vrijwilligers leerde de angstige James weer mensen te vertrouwen. Zijn nieuwe familie is dol op hem, dus deze knappe kater gaat een prachtig leven tegemoet met de nieuwe naam Foggy.

Acht maanden geleden werden er twee zeer jonge pups gevonden in een vuilnisbak. De kleintjes gingen naar een pleeggezin om met de fles groot gebracht te worden en kregen de namen Laurel en Hardy. Door de goede zorgen van het pleeggezin hebben beide pups het gered en vonden ze uiteindelijk hun nieuwe thuis. Dit is hoe ze er nu uitzien, prachtig om te zien!

We hadden onze nieuwe vangkooi uitgezet om een hond in slechte conditie te vangen. Helaas werd de kooi, ondanks het feit dat hij met een zware ketting was bevestigd, gestolen. Dankzij de gulle donaties van onze volgers konden we gelukkig snel weer een nieuwe kooi aanschaffen en de de hond is inmiddels gevangen.

Hij heeft de naam Spike gekregen en ziet er bijzonder slecht uit.  Zijn oren  zijn afgeknipt, het dier heeft veel lijden achter de rug. Gelukkig is Spike nu veilig en krijgt hij alle medische zorg die hij nodig heeft. Hoe vaak we dit soort gevallen ook zien maakt geen verschil, het blijft altijd schok als we dieren in zo’n miserable conditie en soms mishandeld binnen krijgen.

 

Total Page Visits: 2638 - Today Page Visits: 1