Maandoverzicht maart bij PAWS-PATAS

Af en toe  komt fijnstof uit de Sahara naar Spanje en ook naar Nederland zoals kort geleden merkbaar was. Het fijnstof uit de woestijn kleurde  de lucht boven onze opvang in Spanje met een intense kleur oranje  de  afgelopen maand. De kleur roze wordt vaker waargenomen, maar deze kleur oranje haast niet. Het gaf een bijzonder en ook wat dreigend effect

 

Kleine Teagan is geen fan van de regen. De warme trui helpt daarbij. Teagan brengt momenteel dan ook veel tijd door in ons kantoor wat voor ons natuurlijk erg gezellig is.

 

 

Buster kwam voor zijn eerste vaccinatie. Hij is 2.5 jaar oud en komt uit een huiselijke situatie. Zijn eigenaar kan helaas niet meer voor hem zorgen.

Lady werd gevonden toen ze nog maar enkele weken oud was. Momenteel geniet ze van haar nieuwe leven in Nederland. Lady gaat graag mee op fietstocht, Hollandser kan het haast niet voor een Spaanse hond.

 

Al deze dieren vonden recentelijk een nieuw thuis. We zijn als altijd dankbaar voor de mensen die hen een nieuw leven hebben geboden.

 

 

 

Spike werd gevonden in een vreselijke conditie, het ging erg slecht met hem. Maar met de beste behandeling en veel liefde en zorg van onze vrijwilligers veranderde hij in deze prachtige hond. Hij is zo’n 8,5 jaar oud. Spike is erg vriendelijk en goed met andere honden. Hij gaat graag wandelen en leert hier steeds meer van te genieten. Na alles wat hij heeft meegemaakt verdient deze lieve hond een goed thuis waar  veel van hem gehouden wordt.

Eerder postten we hier over Luci, een blind en doof teefje.  We zijn blij te kunnen vermelden dat ze deze maand is vertrokken naar haar nieuwe thuis in Engeland waar ze het erg naar haar zin heeft.

 

Zes pups werden gevonden op de campo zonder voedsel of water. Carl was een van deze pups en had helaas een ernstige huidinfectie. Na de juiste medicatie en behandeling gaat het nu gelukkig al veel beter met hem. Zijn vacht groeit langzaam terug, we weten echter niet of deze volledig zal herstellen, maar Carl heeft er gelukkig geen last van. Het is een vrolijke pup die dol is op aandacht en graag met andere honden speelt.

Soms heeft een dier echt pech in het adoptie proces. Tuppence zou tot drie keer toe geadopteerd worden, maar steeds ging het niet door, wat overigens nooit aan haarzelf lag. Deze prachtige dame blijft wachten op haar eigen thuis in Spanje, maar tot die tijd weet ze wel de beste plekjes in de cattery te bemachtigen.

 

Maartje is een 7 maanden oude chihuahua x pincher kruising. Toen ze werd gevonden had ze helaas parvo. Dankzij de goede zorgen van onze geweldige dierenarts heeft ze deze gruwelijke ziekte overleefd en is ze nu weer gezond en verblijft ze in een pleeggezin. Maartje heeft een nieuwe kans op een mooie toekomst gekregen.

 

Tien jaar geleden stonden er op een middag twee kleine galgo’s aan het hek gebonden, mooie en sierlijke dieren die geen tekenen van verwaarlozing of mishandeling toonden.  De honden werden door het asiel opgevangen en werden enige tijd later geplaatst in Nederland. Recentelijk mochten we bericht ontvangen over Joya, die nu 15 jaar oud, een bijzondere leeftijd.

Het is altijd fijn als we bericht ontvangen over voormalige honden uit onze opvang, een hond die vijftien wordt is natuurlijk helemaal een mooi bericht. Op de foto’s Joya toen en nu.

   

Total Page Visits: 1700 - Today Page Visits: 1