Maandoverzicht december bij PAWS-PATAS

Kater Jim werd recentelijk van een erg drukke weg gered en rechtstreeks naar de dierenarts gebracht. We dachten dat hij een gebroken poot had, maar op een röntgenfoto was er geen breuk te zien. Het lijkt een oude blessure aan de pezen en ligamenten te zijn gezien het feit dat er atrofie aan de spieren zichtbaar is. Er wordt een poging gedaan de kwaal toch nog te behandelen, maar de kans is groot dat dit geen effect gaat hebben. Jim kan goed overweg met zijn beschadigde poot, hij gebruikt hem als een kruk. We vermoeden dat hij is weggelopen of achtergelaten gezien het feit dat hij erg vriendelijk, knuffelig, vrolijk en tam is. Hij zou zichzelf  niet kunnen redden als hij terug de straat op moest, zeker niet in het gevaarlijke gebied waar hij is gevonden.

 

Wij zijn helemaal ‘nuts’ van deze puppies. Ze werden gevonden in de rambla en zijn inmiddels 11 weken oud. Allen zijn vernoemd naar verschillende noten.

 

Deze mooie en vriendelijke hond van zo’n 2.5 jaar oud heeft meerdere bijtwonden. Hij is waarschijnlijk aangevallen door een andere hond. We hebben het dier meteen naar de dierenarts gebracht waar zijn wonden zijn behandeld. Hij heeft geen chip en kreeg van ons de naam Jim. We hopen hem in een Spaans pleeggezin te kunnen plaatsen gezien de opvang momenteel helemaal vol zit met honden en we een tekort aan vrijwilligers hebben.

 

De Lord of the Rings puppies zijn inmiddels uitgegroeid tot prachtige, leuke honden.

 

 

 

Onze eerste ‘puppies and pastries’ – ochtend in Spanje was een succes. Blooper werd geadopteerd en twee pups zijn gereserveerd. We zijn de Belgische bakkerij La Forneria enorm dankbaar voor hun heerlijke koekjes en gebakjes.

 

Onder de grote hoeveelheid pups in de opvang bevinden zich ook deze drie prachtige mastins. Het reutje en de twee teefjes zijn nu nog maar 3-4 weken oud en verblijven dus in een pleeggezin.

De jaarlijkse nieuwjaarsduik was weer een groot succes. Dankzij al de dappere mensen die de zee in zijn gegaan is er weer geld, donaties en steun opgehaald voor de opvang. We zijn erg dankbaar voor alle hulp.

Maak kennis met deze knappe jonge dame. Bonnie kwam helaas terug omdat haar baasje ging verhuizen. Ze is nu 1 jaar en 3 maanden oud en volledig klaar om te reizen. Ze is heel vriendelijk en gaat graag mee wandelen. Voor meer informatie kan je een email sturen naar dogs@paws-patas.org

 

 

Vijf pups werden op slechts vijf minuten afstand van de opvang achtergelaten. We hebben tot op heden nog maar 4 van de 5 pups teruggevonden. We blijven zoeken naar de vijfde pup, gelukkig krijgen we hierbij hulp.

 

 

 

De kattenopvang heeft een nieuwe isolatie-unit gekregen die het oude gedeelte zal vervangen.  De unit is modern, heeft alle benodigde faciliteiten, is praktisch ingedeeld met diverse afdelingen en gebouwd op veiligheid en comfort voor de dieren.

Het geheel ziet er mooi uit en is gericht op het voorkomen van ziektes en besmettingen. Alle binnenkomende katten worden eerst individueel gehuisvest in een separaat gedeelte met eigen ingang,  waarbij zij niet in contact komen met andere katten. De dieren blijven in die situatie totdat zij getest zijn. Katten die volledig vrij van ziekten zijn gaan daarna door naar een ander gedeelte waar zij worden gehuisvest om voorbereid te worden voor eventuele plaatsing. De isolatie kliniek ligt op een apart deel van het terrein en niet op de huidige cattery grond, het heeft een eigen ingang. Door het glas wat is aangebracht kunnen de dieren die nog niet in bij andere katten mogen elkaar toch zien zodat zij zich niet volledig geïsoleerd voelen. Het is te begrijpen dat we blij zijn met de nieuwe en veilige intake-behuizing van nieuwe katten, een droom is bewaarheid.

 

 

 

Total Page Visits: 2644 - Today Page Visits: 3