Grootste reddingsactie voor katten in het 28-jarige bestaan van PAWS-PATAS

PAWS-PATAS heeft eind mei de grootste reddingsactie voor katten in haar bestaan ondernomen.
Een grote groep kittens die op een terras verbleven waar zwerfkatten komen om hun jongen te baren, dreigde door uitdroging en honger om te komen. Het merendeel van de kittens was in slechte conditie en/of ziek, de moederpoezen niet in staat om hen voldoende te kunnen geven daar zij zelf ziek en ondervoed zijn.


Het totale aantal kittens bedroeg 21, te veel voor PAWS om op te nemen, maar de gedachte dat de dieren in de hitte langzaam zouden omkomen is onverdraaglijk en zodoende zijn in twee dagen alle kittens en een paar van de oudere zwerfkatten, waaronder moederpoezen meegenomen. Enkele dieren zijn er slecht aan toe en zij verblijven  bij de dierenarts.  Allen zijn onderzocht door de dierenarts en krijgen de hulp die nodig is. Los van deze actie wil PAWS-PATAS onmiddellijk een TNR actie in deze buurt starten, zwerfkatten vangen, steriliseren/castreren en weer vrij laten zodat er een kattenkolonie is die zonder overlast te veroorzaken hun leven kunnen leiden. Hiermee hopen we het vergiftigen van katten in deze buurt te voorkomen wat anders onvermijdelijk gaat gebeuren.
Een reddingsoperatie op deze schaal en zo onverwachts kan PAWS-PATAS niet bekostigen maar er was geen alternatief. De geraamde uitgaven voor de veterinaire kosten en vaccinaties plus kitten voer bedragen € 80 per kitten. De kittens die ziek zijn en behandeling nodig hebben, kosten uiteraard meer. Met de  sterilisatie-kosten meegerekend als de kittens 6 maanden oud zijn bedraagt de totale rekening € 120 voor een katertje en  € 140 voor een poesje. Voor alle kittens moet een tehuis worden gevonden.
Er moeten 40 wilde katten worden gevangen, gesteriliseerd of gecastreerd die weer worden vrijgelaten om het probleem in het gebied op te lossen. Geraamde kosten voor de actie over deze groep is minimaal € 3000 zonder behandeling van andere eventuele veterinaire problemen. (het aantal katten en kittens is hoger dan wij in eerste instantie konden waarnemen, de kosten zijn derhalve aangepast aan de huidige cijfers)
PAWS-PATAS doet een dringend beroep aan onze lezers om ons te helpen om deze katten te redden en een goed bestaan te geven, waarbij je tevens bijdraagt aan de preventie maatregelen om een nieuwe kitten-explosie in dit gebied te voorkomen.
PAWS-PATAS heeft geen middelen om deze noodzakelijke actie te betalen en het hulpplan zal in de problemen komen als er geen steun komt. Er was echter geen tijd om eerst geld in te zamelen; het was hier en nu actie ondernemen en dat is gebeurd. Help ons indien mogelijk om door deze crisis heen te komen.

 

Eén gesteriliseerde poes hoeft niet meer keer op keer een nest te produceren.  Voor € 60 sterilisatie kosten worden er gemiddeld 25 kittens minder geboren, dieren die niet hoeven te lijden in een kort en keihard bestaan.  Voor € 2.50 één zwerfkat minder, elke €2.50 voorkomt lijden; dat telt!

Klik op de link doneren als je de katten wilt steunen en gebruik het Spaanse IBAN nummer van PAWS-PATAS onder vermelding: Actie PAWS katten.
Wil je voor dit doel liever via een Nederlandse bank doneren kan dat doordat Stichting Dierenhulp Zonder Grenzen haar bankrekeningnummer beschikbaar stelt voor deze actie en de opbrengst door boekt naar PAWS-PATAS in Spanje.
SNS Bank IBAN NL12SNSB 0928 27 18 03 t.n.v. Stichting Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond o.v.v.  Actie PAWS katten

Namens alle katten en PAWS-PATAS:  bedankt voor uw donatie!

R.F.

 

Total Page Visits: 2196 - Today Page Visits: 1