De afgelopen maand was er  een met ups en downs voor PAWS.

Om maar met het positieve nieuws te beginnen:  PAWS heeft de 6000ste hond opgenomen. Tezamen met het aantal katten dat is gered heeft PAWS over de jaren heen bijna 7000 dieren weten te helpen en herplaatsen.

De  naam van de hond is Goofy, een pup uit ons Disney nest.  PAWS  is trots dat het in staat is geweest om door de jaren heen zoveel achtergelaten en verstoten dieren in nood te helpen.

We hebben erg ons best gedaan om voor velen van hen een blijvend thuis te vinden in Spanje, Nederland, België, Duitsland en Engeland. Met hard werk en toewijding blijft PAWS zoveel mogelijk dieren helpen.

We willen iedereen die ons ondersteunt enorm bedanken: vrijwilligers in Spanje en buitenland, lokale pleeggezinnen, plaatsingspartners, donateurs, sponsors en een ieder die onze dieren door de jaren heen een  thuis geboden heeft. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van al deze toegewijde mensen.

Ook de afgelopen tijd hebben we weer een aantal vrijwilligers mogen verwelkomen bij PAWS, zoals recent onder andere de Nederlandse Tessa, Simone en Beate. Tessa is inmiddels al voor de derde keer als vrijwilliger in het asiel, we denken dus dat ze het hier erg naar haar zin heeft. Simone loopt 2 maanden stage bij PAWS en had haar familie en vrienden opgetrommeld om goederen en geld in te zamelen voor de honden en katten in de opvang, iets waar we heel  dankbaar voor zijn.  Ook Beate kwam vanuit Nederland naar Spanje toe gereisd om ons, ondanks de hitte te komen helpen.

Helaas is er ook slecht nieuws te melden deze maand. Enige tijd geleden zijn er zeven pups bij de poort achtergelaten in drie gele kratjes.

De diertjes zijn zoals gebruikelijk direct in de quarantaine kennels gegaan. Het bleek enige dagen later dat dit nestje besmet was met het Parvo virus. Vier van de pups zijn ondanks de intensieve behandeling die zij ondergingen overleden.

De staf van het asiel is zeer geraakt door het verlies van de pups. Er is de klok rond zorg voor de diertjes maar het heeft voor vier pups niet mogen baten. Als gevolg van de infectie heeft PAWS het asiel gesloten, hetgeen betekent dat er geen hond meer in of uit mag gaan. Er is tevens een oproep geplaatst waarin wordt uitgelegd dat en waarom er  geen honden kunnen worden opgenomen.

Het voorgenomen september-transport is voor de honden afgezegd maar een groep katten die naar Nederland en Engeland gaan zal wel reizen. Voor een asiel wat al vol zit is een sluiting waarbij geen honden geplaatst kunnen worden een extra en groot probleem. Voorlopig zal de situatie qua maatregelen gehandhaafd blijven. De kattenopvang blijft wel geopend.

    

Het blinde siamese poesje Maggie mag mee op reis naar het noorden daar ook zij een goed tehuis heeft gevonden. Er waren nog meer mensen in Nederland die haar wilden helpen, dank voor het geweldige aanbod. Bat, een katje met eén oog (het andere was zeer ontstoken toen het diertje binnen werd gebracht en moest worden verwijderd) reist ook op dit transport en we zijn voor beiden erg blij dat ze een mooie en veilige toekomst tegemoet gaan.

   

Total Page Visits: 2656 - Today Page Visits: 1