Bezoek aan PAWS-PATAS.

Opnieuw werd een week bij PAWS-PATAS doorgebracht, waarvan een deel van de tijd werd besteed aan het bekijken en selecteren van honden die in de toekomst naar Nederland zouden kunnen komen. Zowel op het asiel werden er honden bekeken alsmede bij pleeggezinnen.

Uiteraard kwamen de katten ook aan bod en een van hen, wonend bij een pleeggezin, was zo vriendelijk en gezellig dat ik de auto maar even goed controleerde om zeker te weten dat zij niet mee zou gaan. 
Dit diertje wordt een aanwinst voor het Nederlandse kattenbestand. Het was goed om weer terug te zijn en de paella, geserveerd bij vrienden, was als altijd van grote klasse.

 

Er gaan in de toekomst mastiffs, twee podenco’s en een mooie groep mix-honden naar het noorden. Twee honden mogen naar duitsland, er gaan honden naar engeland en tevens honden en katten naar nederland. Een internationale samenwerking op gebied van het plaatsen van onze dieren.

  

De jaarlijkse ledenvergadering werd gehouden op 2 februari. Eén bestuurslid nam afscheid in verband met vertrek naar engeland, enkele bestuursleden wiens termijn verstreek werden voor vier jaar werden herkozen en twee  mensen werden voor het eerst gekozen en komen het team versterken. De jaarcijfers over 2018 werden gepresenteerd en uiteraard was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De vrijwilligers bij het asiel vertegenwoordigden vier nationaliteiten. Gelukkig spreekt eenieder voldoende engels om met elkaar te kunnen communiceren. De buitenlandse vrijwilligers zijn van groot belang voor het goed functioneren van het asiel. Het is altijd prachtig om te zien hoe betrokken veel van deze mensen zijn bij de dieren die zij verzorgen en hoeveel tijd en energie men aan de dieren wil besteden. Extra knuffels en aandacht buiten de ingeroosterde uren worden met veel plezier door de honden en katten in ontvangst genomen.

Hoe Brexit de plaatsing van honden en katten in engeland gaat beïnvloeden kunnen we nog niet geheel inschatten; engeland zelf weet immers nog niet wat er nu wel of niet staat te gebeuren. Indien er weer een quarantaine periode wordt ingevoerd, wordt het voor ons lastiger om dieren naar engeland te brengen. Vooralsnog lijkt er nog geen sprake te zijn van herinvoering van de quarantaine. Als dit wel geval wordt, moet er nog meer aandacht aan lokale plaatsingen worden besteed en zullen onze Nederlandse plaatsing-contacten tevens belangrijker worden voor PAWS-PATAS.

 

Tot slot nog wat recente foto’s van onze shelter bewoners.

    

Total Page Visits: 4061 - Today Page Visits: 2