Stage ervaring afgelopen zomer (2016)

Wij zijn Zoë, Phoebe en Kamile. In Juni 2016 zijn we met ons drieën voor zes weken naar het PAWS Patas asiel in Los Gallardos geweest. We waren hier voor onze stage dierverzorging. Via een leraar op onze school zijn we uitgekomen bij PAWS.
Na alle verhalen die we van haar hadden gehoord waren we erg enthousiast om naar Spanje te gaan.

Op 1 juni vertrok onze vlucht naar Spanje. Vroeg opstaan en veel wachten maar uiteindelijk waren we dan in Spanje. Vanaf het vliegveld zijn we met de bus verder gegaan. Het was natuurlijk allemaal erg spannend, we hadden namelijk nog geen idee hoe het bij het asiel zou zijn. Bij de bus werden we opgehaald door Yvonne. Meteen hadden we er een goed gevoel bij.

Eenmaal aangekomen bij het asiel was het al donker, dus we hebben niet veel meer gezien dan de caravans en de badkamer. De caravans zijn basis ingericht maar prima om in te wonen. Toen we de volgende ochtend opstonden waren we klaar om te beginnen. Het was meteen al een drukke dag, er ging namelijk een transport naar Nederland waardoor alles meteen een beetje anders ging dan normaal. Het was wel meteen duidelijk dat iedereen een warm hart voor de honden heeft, en dat de honden hier beter zitten dan in vele Nederlandse asielen en kennels.

Elke hond is wel speciaal op zijn eigen manier en al snel hadden we alle drie onze eigen lievelingetjes, maar het werken met elke hond was leuk. Wat deze honden allemaal meegemaakt hebben weten we niet, maar geen enkele hond verwijt mensen iets. Hoewel sommige honden iets meer tijd nodig hebben dan andere en ietsje schuwer zijn, is er geen een agressief. Dat maakt het werken met de honden natuurlijk extra fijn.

De hondjes genieten van de aandacht die ze krijgen! Tijdens deze 6 weken was het dan ook heel mooi om te zien hoe honden een liefdevol huisje vonden. Het werken op het asiel bestaat uit het schoonmaken van de kennels en het voeren en het verzorgen van de honden. Elke dag is het hard werken maar het is het waard.

Terwijl je de kennel schoonmaakt kunnen de honden lekker op een veldje rennen. Meestal is er nog genoeg tijd over om eventjes lekker met de honden te spelen en te knuffelen.

We hadden 2 dagen vrij per week. We zijn dus ook naar het strand van Mojacar gegaan en een paar keer lekker uit eten gegaan.  We hebben alle drie heel veel geleerd tijdens deze stage, over honden, maar ook over de Spaanse cultuur.

We hebben lastige dingen meegemaakt en gezien dat honden helaas niet altijd even goed behandeld worden in Spanje, maar daar tegenover staat dat we honden hebben zien opknappen en weer gelukkig zien worden en iets mooiers dan dat is er niet.

Hoewel we het van te voren heel spannend vonden om te gaan, bleek dat helemaal niet nodig te zijn. We hebben een geweldige tijd gehad bij PAWS, zowel door de honden als iedereen die bij het asiel werkt. Het was dan ook een heel dubbel gevoel om weer naar huis te gaan. Natuurlijk is het fijn om thuis weer lekker bij je eigen huisdieren te zijn, maar we gingen iedereen en de honden en natuurlijk ook het zonnetje missen!

Het was een ervaring om nooit te vergeten. We komen zeker weer eens terug!

En mochten we nu net als redactie hebben gehoord dat Zoë en Phoebe deze zomer terug komen als vrijwilliger!

Total Page Visits: 3086 - Today Page Visits: 2